Den Oscar-nominerede musiker Jóhann Jóhannsson er død, 48 år gammel

Den Oscar-nominerede musiker Jóhann Jóhannsson er død, 48 år gammel
Jóhann Jóhannsson under Oscar-uddelingen i 2015 (Foto: Frazer Harrison / GettyImages)

En af verdens mest respekterede musikere og filmkomponister, islandske Jóhann Jóhannsson, er gået bort, 48 år gammel. Jóhannsson blev fundet død i sit hjem i Berlin, og dødsårsagen kendes endnu ikke. Det rapporteres, at han havde været meldt savnet i et par dage.

Jóhann Jóhannsson var en respekteret musiker med roste soloalbums som debuten ‘Englabörn’ og ‘IBM 1401 – A User’s Manual’, der på original vis blandede elektronisk og klassisk musik. Hans seneste album var ‘Orphee’ var 2016.

Siden slog han igennem som filmkomponist og vandt ikke mindst anerkendelse for sit nybrydende samarbejde med Denis Villeneuve på film ‘Sicario’ og ‘Arrival’. Det vakte opsigt, da han blev erstattet af Hans Zimmer under produktionen af Villeneuves ‘Blade Runner: 2049’.

Jóhannsson blev Oscar-nomineret for såvel musikken til ‘Sicario’ som det svimlende smukke klassiske score til ‘Teorien om alting’, to film der med al tydelighed demonstrerede islændingens alsidighed.

Jóhann Jóhansson var tæt knyttet til Danmark og har boet i landet i længere perioder. Han har da også lavet musik til flere danske film, senest Rasmus Heisterbergs Bodil-vinder ‘I blodet’ og tidligere dokumentarer som ‘The Good Life’, ‘Drømme i København’, ‘Free the Mind’ og ‘Så meget godt i vente’.

Jóhann Jóhansson efterlader en datter, sine forældre og søstre.

Læs også: Interview med Jóhann Jóhannsson før Oscar i 2015 – »Jeg er dårlig til at holde taler«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af