Disney smider svimlende millionbeløb efter filmrettighederne til ombejlet Broadway-musical

Disney smider svimlende millionbeløb efter filmrettighederne til ombejlet Broadway-musical
Foto: Mat Hayward/Getty Images

Forleden blev det annonceret, at den kolossale musicalsucces ’Hamilton’ har fundet vej fra Broadways skrå brædder til det store lærred. Rettighederne til filmatiseringen af musicalen, der er skrevet af musical-komponist, -forfatter, -producer og -skuespiller-darlingen Lin-Manuel Miranda, er nemlig blevet købt af Disney – for et svimlende højt beløb.

I konkurrencen om den filmatiserede version af musicalhittet måtte Disney nemlig lange hele 75 millioner dollars (eller godt 508,8 millioner danske kroner) over disken for de globale filmrettigheder. En pris, der sjældent – hvis nogensinde – er set mage for en færdigindspillet film.

’Hamilton’ fortæller historien om Alexander Hamilton (en af USA’s grundlæggere aka. Founding Fathers), spillet af forfatter Lin-Manuel Miranda selv. Historien er fortalt i en nutidig version med musik, der trækker på moderne toner inspireret af alt fra hiphop og r’n’b til storstilede show-tunes. Musicalen fik premiere i 2015, og året efter scorede den hele 11 Tony Awards samt en Pulitzer-pris.

Filmversionen af ’Hamilton’ er således allerede indspillet på The Richard Rodgers Theatre i New York med det oprindelige cast på rollelisten. Om dette udtalte Miranda i et videointerview (via CBS News): »Det, jeg er mest begejstret over, er, at der vil komme et tidspunkt, hvor alle kommer til at have den der ven, der praler med at have set den med det originale cast. Det praleri stjæler vi fra alle, fordi I alle sammen kommer til at se den med det originale cast«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af