Rebel Wilsons BAFTA-tale med ’Cats’ og vagina-kælenavne er helt suveræn

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ved søndag aftens BAFTA-uddeling (Englands svar på Oscar) vandt ’1917’ stort og sikkert på egen hjemmebane, men der herskede samtidig ingen tvivl om, at Rebel Wilson lige så sikkert vandt prisen for bedste BAFTA-underholdning.

Da prisen for bedste instruktør skulle uddeles, var æren af en grundig introduktion til kategorien nemlig tilfaldet den australske komiker. Wilsons introduktion varslede helt fra begyndelsen en tale fyldt med den skæve og akavede stemning, som den 39-årige skuespiller er kendt for:

»Godaften udvalgte gæster – og godaften til alle jer, der ikke identificerer jer som det«, startede den påtaget nervøse Wilson for derefter at fortsætte med skælvende stemme:

»Undskyld, det er bare, fordi jeg lige har fået at vide, at ingen af os får en stor gavepose med hjem i aften. I stedet får vi alle sammen en gave-pung. Hvilket faktisk er lidt sjovt, for det er også kælenavnet for min vagina«, sagde Wilson. »Så… måske er det faktisk mig, der vinder bedste ’score’ i aften?«

Derfra havde Wilson BAFTA-publikummet i sin hule hånd og leverede den ene joke efter den anden, der lige akkurat formåede at balancere på kanten til at gå over grænsen.

Højdepunktet var dog Wilsons selvironiske kommentar om manglen på katte ved årets prisuddeling, som hun begræd efter selv at have været med om bord på Tom Hoopers musical-dødsejler:

»’Cats’ er mærkeligt nok ikke nomineret til nogen priser. Jeg ved ikke, om I alle sammen har fulgt med i debatten, men i år har der været en markant mangel på nomineringer til kattedyr. Selv i bedste instruktør-KATTEgorien er der ingen kattedyr. Det er chokerende«.

I en mere seriøs tone hyldede Wilson til sidst de fem mænd i kategorien for så at levere en af aftenens mest svirpende og elegante kommentarer til filmindustriens kønsskævvridning:

»Sam Mendes, Martin Scorsese, Todd Phillips, Quentin Tarantino og Bong Joon-ho. Jeg ser på listen over det exceptionelle talent, som er nomineret i kategorien. Og jeg tror virkelig ikke, at jeg ville kunne gøre, hvad de gør. Ærlig talt, så har jeg slet ikke nosserne til det«.

Så enkelt kan dét gøres.

Prisen gik derefter til ’1917’s instruktør Sam Mendes, der nu ser ud til at blive den helt store vinder ved den kommende Oscar-ceremoni søndag nat.

Se hele listen af BAFTA-vinderne her. 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af