Corona-frygt udskyder Bond-premiere til november

Corona-frygt udskyder Bond-premiere til november
Daniel Craig som Agent 007.

James Bond-film nummer 25, ‘No Time To Die’, skulle efter planen have haft premiere i næste måned efter en noget omstændig produktion præget af skiftende instruktører (fra Danny Boyle til Cary Fukunaga), diverse uheld på settet og et manuskriptet så uinspirerende, at 007 himself, Daniel Craig, bad om at få hentet ‘Fleabag’-forfatteren Phoebe Waller-Bridge ind for at peppe karaktererne op.

Men nu er filmen ramlet ind i sin hidtil største forhindring: COVID-19.

Efter massivt pres fra fans, der har ønsket premieren udskudt af frygt for smittespredning ved større forsamlinger under filmens internationale presseturne – ikke mindst i Kina – meddeler studierne MGM, Universal og Bond-producenterne Michael G. Wilson og Barbara Broccoli i dag (dog uden at nævne corona direkte), at ‘No Time To Die’ skubbes frem til november:

Tidligere på ugen offentligjorde Bond-fansitet MI6 et åbent brev til filmens producenter, hvori stifteren James Page og ophavsmanden bag The James Bond Dossier, David Leigh, indtrængende opfordrede til at sætte publikums helbred først:

»Nu hvor coronavirussen nærmer sig pandemi-stadiet, er det tid til at vægte offentlighedens sundhed over marketingsplaner og udgifterne ved at aflyse pr-events«, står der blandt andet i brevet, der også zoomer helt ind på den (på det tidspunkt) planlagte britiske premiere i London i operahuset Royal Albert Hall:

»Hundreder af fans og kendisser fra hele verden vil flyve til England for at deltage i premieren. The Royal Albert Hall har plads til flere end 5.000 mennesker, der ellers nu er maksgrænsen for det lovlige antal deltagere i offentlige forsamlinger i flere lande med corona-smitte. Blot en person, som måske ikke engang har synlige symptomer, ville kunne smitte resten af publikum. Det er ikke den form for pr, nogen ønsker sig«.

Endelig understreger Page og Leigh at, »det er bare en film. Fansene og deres familiers helbred er vigtigere. Vi har allerede ventet i fire år. Et par måneder mere vil ikke skade filmens kvalitet«.

Aflysningen af Bond-premieren vil formentlig langt fra blive den sidste af sin slags i takt med, at flere og flere biografer verden over holder lukket.

Forårets blockbuster-film som Disneys ‘Mulan’ og Marvels ‘Black Widow’ kan meget vel få svært ved at samle de masser, der vanligt sikrer studierne global succes, og ifølge analytikere i The Hollywood Reporter står filmbranchen verden over til at tabe mindst fem milliarder dollars ved billetlugerne sådan som situationen ser ud lige nu.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af