Daniel Radcliffe åbner op om sit alkoholmisbrugs forbindelse til Harry Potter-rollen

Daniel Radcliffe åbner op om sit alkoholmisbrugs forbindelse til Harry Potter-rollen
Daniel Radcliffe (Foto: Michael Loccisano/Getty Images)

Daniel Radcliffe har aldrig lagt skjul på, at han i starten af sit voksenliv har kæmpet imod et alkoholmisbrug. I et interview med BBC’s Radio4 uddybede den 30-årige skuespiller dog for alvor sit forhold til alkoholen, der lader til at være bundet ret direkte til rollen som en vis brillebærende troldmand.

»Hvis jeg gik ud for at drikke nogle øl, var jeg meget opmærksom på folks interesse i det, jeg havde gang i. For i folks øjne var jeg ikke bare endnu en fuld fyr, men ’Harry Potter som bliver fuld på en bar!’,« fortæller Radcliffe. »Det nemmeste at gøre var så at drikke endnu mere for at glemme, at folk kiggede«.

Enden på Potter-filmene skabte en del røre for skuespilleren, der siden 2001 havde brugt størstedelen af sit liv på at spille Harry Potter.

»Min druk tog bestemt til imod slutningen af Potter (…) Det kom nok ud af panik over ikke at vide, hvad jeg nu skulle tage mig til og ikke at være komfortabel nok med, hvem jeg nu engang var, til at være ædru«.

Radcliffes familie har en historik med alkoholisme, hvilket måske også har tilføjet til forbruget, tilføjer han.

»Jeg har ofte stillet mig selv det spørgsmål, altså om jeg nu er havnet i den her situation, fordi det nu engang ligger til mig i forvejen, eller er det noget, der er sket, fordi jeg har været kendt, siden jeg var barn,« fortæller Radcliffe i interviewet med Radio4.

Den 30-årige skuespiller har tidligere fortalt Off Camera, at han har været ædru siden 2010, takket være sine venners støtte.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af