Hollywood lukker ned – optagelserne til ’The Batman’, ’Stranger Things 4’ og ’Atlanta’ er indstillet

Hollywood lukker ned – optagelserne til ’The Batman’, ’Stranger Things 4’ og ’Atlanta’ er indstillet

Få timer efter at præsident Donald Trump erklærede »national nødsituation« i USA i fredags, har Hollywood valgt at indstille optagelserne på en lang række produktioner.

Netflix har suspenderet optagelserne på alle amerikanske produktioner, herunder ’Stranger Things’ sæson 4. Indtil videre er optagelserne udskudt med to uger. Der er endnu ingen udmelding, om optagelsestoppet også gælder europæiske Netflix-serier som eksempelvis danske ’Equinox’, der er under optagelse i København i disse dage.

Disney har også fulgt trop og udskudt optagelserne på alle kommende Marvel-serier og ventede spillefilm som ’Den lille havfrue’, ’Peter Pan & Wendy’ og Guillermo del Toros ’Nightmare Alley’. Apple TV+ har også afblæst alle igangværende produktioner.

Universal har desuden meddelt, at optagelserne på ’The Batman’ med Robert Pattinson, er blevet sat på pause i 14 dage. Optagelserne var undervejs i Liverpool.

Også FX har trukket stikket på en række af deres serier: Optagelserne til sæson 3 og 4 af ’Atlanta’, der optages i rap, er også blevet sat på pause.

The Hollywood Reporter anslår, at coronavirussen kan komme til at koste filmbranchen op mod 134 milliarder kroner. Ifølge deres beregninger har det internationale billetsalg allerede mistet 47 milliarder kroner med over 70.000 biografer lukket alene i Kina, foruden hundredvis i Europa. De amerikanske biografer kører stadig på svagt blus.

THR rapporterer desuden, at det kan koste store film op mod 1,5 millioner kroner dagligt at sætte produktionen på pause. Og hvis optagelserne ikke kan begynde igen inden for nogle uger, kan det få store konsekvenser for produktionernes planlagte premierer og altså filmstudiernes pengepung, mens de mange filmarbejdere også kan risikere at miste deres arbejde.

Netflix alene bruger eksempelvis op mod 116 milliarder kroner på originalt indhold i 2020, og deres indtjening er dybt afhængig af, at de løbende kan tilføje nyt indhold til deres katalog.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af