Karantænekur med May Simón Lifschitz: »Spotify afslørede, at det var mit mest afspillede album det seneste årti«

Med begrænset udgang og vennebesøg er kulturinspiration guld værd. Derfor har vi spurgt nogle fantastiske mennesker om hjælp. I dag guider May Simón Lifschitz dig mod gode oplevelser.
Karantænekur med May Simón Lifschitz: »Spotify afslørede, at det var mit mest afspillede album det seneste årti«
May Simón Lifschitz. (Foto: Anja Ekstrøm)

Om coronaguderne vil, venter der er internationalt gennembrud for Danmarks største transkønnede skuespilstjerne i 2020. May Simón Lifschitz har nemlig landet en stor rolle i den kommende, overnaturlige Netflix-serie ‘Warrior Nun’.

Det er den foreløbige kulmination på en karriere, der er startet lovende med fine roller i DR3-serien ‘Yes No Maybe’, kortfilmen ‘Sorte måne’ og spillefilmen ‘Christian IV’s sidste rejse’. Vi er flere, der længe har ment, at May Simón Lifschitz har fortjent en større rolle.

Her anbefaler hun, hvordan man bruger sin tid bedst muligt i hjemmeisolation.

En film…

‘Dreams’

»Hvis du er klar på en syret drømmerejse og en film, der byder på sin helt egen logik, kan jeg varmt anbefale ‎Akira Kurosawas film fra 1990. Man træder ind i syv forskellige drømmesekvenser, som hver især byder på deres helt eget univers og æstetik.

Jeg er super fascineret af japansk kultur, og den her film, som både er amerikansk og japansk – Martin Scorsese spiller Vincent Van Gogh – præsenterer en meget poetisk forståelse af det at være til«. (Kan lejes i iTunes.)

En tv-serie…

‘High Maintenance’

»Det er min absolut all-time yndlingsserie, lavet af Ben Sinclair og Katja Blichfeld. Det er et komediedrama om en weed-dealer i New York, som cykler rundt og sælger. Hvert afsnit handler om en ny kundes liv, og den er filmet og skrevet så man ud fra en moment-in-time, virkelig forstår hele essensen af hver enkelt skildret person. Den er så fed«. (Se den på HBO Nordic.)

Et album…

The Knife ‘Deep Cuts’

»Min Spotify afslørede lige, at det var mit mest afspillede album det seneste årti. Det er et elektronisk album med, efter min mening, sin helt egen lyd. Det dækker en bred vifte af de forskellige sindstilstande, jeg kan nå at være i i løbet af en dag, og er både dansabelt, kan trænes til, og har samtidig substans«.

En bog…

‘NW’ af Zadie Smith

»Jeg er lige nu i gang med ‘NW’ af Zadie Smith, en realistisk skildring af livet i det nordvestlige London i mødet med kvarterets forskellige folkefærd. Sproget er associativt og fragmenteret, men super charmerende og drager en med ind i det væld af kulturelle møder, som finder sted i karakterernes hverdag«.

En podcast…

‘Girltalk’

»Emilie Liljas podcast byder på en serie af forskellige indslag, som varierer alt efter hvilke gæster, hun har med. Hendes podcast involverer et hav af emner og personligheder og prøver at stikke ned i alle facetter af det, der hører sig til at være menneske. Og så er der også et afsnit med undertegnede, hvis man skulle være interesseret i det«. (Hør den HER.)

En madret…

Fritatta 

»De her dage har jeg haft en masse forskelligt i mit køleskab. Rester af ris, små rester af grøntsager og alle mulige småting. Når dét er tilfældet, elsker jeg at lave en kæmpe fritatta, som jeg gjorde i aftes.

Jeg steger først alle grøntsager, ris og det hele af, og hælder det så ned i en skål, hvor jeg har fem-seks æg pisket i. Så hælder jeg blandingen ned i en pande, hvor den får lov at stå ved lavt blus med låg på. Til sidst kommer finessen. Den skal nemlig vendes, i en tallerken på størrelse med panden, og slides tilbage, så den får på begge sider. Voila: Bæredygtig restmad, ja tak«.

Et website…

Artland.com

»Skulle man sidde og være træt af, at man ikke kan komme ud og opleve kunst på de offentlige institutioner og gallerier, så har Artland faktisk online 3D-udstillinger, man kan gå på opdagelse i. Det er lidt genialt«.

En app… 

Co-Star

»Den er populær, den er sjov, og nogle gange også lidt lol! Jeg synes altid, at det er lidt spøjst at gå på opdagelse i horoskopland og se, hvad dagens råd til én er derinde«.

Et hemmeligt talent…

Øv din sangstemme

»Jeg har verdens værste sangstemme. Altså, sådan ærligt. Men jeg bruger den i mit arbejde til indspilning af bøger, på set og så videre, så jeg øver mig lidt på at træne den. Der er videoer på Youtube, hvor man kan følge vocal warm-up-øvelser. Stemmen er en muskel, så jeg tror på, at man kan vinde over den en dag«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af