Musiker Fiona Apple fortæller om ulidelig coke-aften med Paul Thomas Anderson og Quentin Tarantino

Musiker Fiona Apple fortæller om ulidelig coke-aften med Paul Thomas Anderson og Quentin Tarantino
Fiona Apple ved the 48th Grammy Awards i 2006. (Foto: Stephen Shugerman/Getty Images)

I slutningen af 1990’erne var singer-songwriteren Fiona Apple på alles læber, efter hun udkom med debutpladen ’Tidal’ i 1996, der udover fem populære singler også gemte på giganthittet ‘Criminal’.

Et år efter udgivelsen mødte sangerinden filmskaberen Paul Thomas Anderson (‘Boogie Nights’, ‘Magnolia’, ’There Will Be Blood’), som hun indtil 2000 var i et kompliceret forhold med. I et stort portrætinterview med The New Yorker åbner Apple for første gang op for detaljerne om livet som Andersons kæreste og husker derudover tilbage på et særligt, ikke just positivt minde i selskab med Andersons ven, Quentin Tarantino.

Den daværende 20-årige sangerinde mødte den 27-årige Anderson til et Rolling Stone-photoshoot, fortæller Apple The New Yorker.

»Ryger du pot?« havde hun spurgt ham som det første, og det blev begyndelsen for parret, der i 1997 var et af Hollywoods fremmeste it-couples.

På overfladen så det hele godt ud: Anderson instruerede hendes musikvideoer, og hun skrev en rost rap til hans Oscar-nominerede film ’Magnolia’ fra 1997. Men samtidig begyndte Apple at udvikle et heftigt alkoholmisbrug, i takt med at det gik op for hende, hvor »foragtende og kølig« Anderson til tider kunne være.

Efter Oscar-ceremonien i 1998 smed Anderson sågar en stol efter Apple, hvilket fik sangerinden til at indse, at: »Fuck. Det her er ikke et godt forhold«.

Parret havde på det tidpunkt for vane at tage kokain og ecstasy sammen, men efter »en ulidelig aften« hjemme hos Quentin Tarantino – hvor Apple lyttede til de to instruktører prale og klappe hinanden på skulderen hele natten – var det nok for musikeren:

»Alle misbrugere bør blive låst inde i en privatbiograf med ’Q.T.’ og ’P.T.A.’ på coke, for så får de aldrig lyst til at tage stoffer igen«, fortalte Apple jokende til The New Yorker.

Apple understregede i interviewet, at Anderson aldrig havde slået hende, og at han til tider havde været en god kreativ støtte. I dag har Anderson fire børn med skuespillerinden Maya Rudolph, som han har været gift med i 18 år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af