Biograferne bløder: Endnu en stor filmbegivenhed i USA aflyses

Biograferne bløder: Endnu en stor filmbegivenhed i USA aflyses
CinemaCon i Las Vegas.

Den årlige samling af internationale repræsentanter for biografindustrien, CinemaCon i Las Vegas, er blevet aflyst. Det skriver The National Association of Theatre Owners i en pressemeddelse torsdag morgen, hvor man beklager nødvendigheden af beslutningen.

CinemaCon har igennem 10 år inviteret biografejere, studiebosser og filmfolk fra hele verden til USA for at fejre »the moviegoing experience«, men efter det netop vedtagede indrejseforbud for europæere og aflysningerne af festivalerne Coachella og SXSW, har CinemaCon altså også måtte trække stikket.

Eventen tøvede ellers i flere dage med en officiel udmelding, efter al sandsynlighed af frygt for at kommunikere, at det ikke længere er sikkert at gå i biografen. Det er dog blevet nødvendigt nu, hvor mange tusinde biografer verden over slår dørene i, premierer udskydes og filmproduktioner sættes på pause.

I Danmark holder samtlige biografer lukket to uger frem, mens filmfestivalen CPH:DOX, hvis visninger selvsagt er blevet aflyst, arbejder på en digital løsning, så en række af de programlagte film vil kunne streames i stedet.

Amerikanske analytikere estimerede i sidste uge, at den globale filmindustri står til at tabe over fem milliarder dollars, hvis den nuværende situation fortsætter.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af