’American Psycho’-instruktør ser tilbage: Leonardo DiCaprio overtog hovedrollen og castede en anden instruktør

’American Psycho’-instruktør ser tilbage: Leonardo DiCaprio overtog hovedrollen og castede en anden instruktør
Leonardo DiCaprio. (Foto: Michael Buckner/Getty Images)

’American Psycho’ fylder 20 år, og i den forbindelse mindes filmens instruktør, Mary Harron, tilblivelsen af den vanvittige historie om den velplejede superpsykopat, Patrick Bateman. I et nyt interview med Little White Lies mindes Harron, hvordan rollen som Patrick Bateman næsten endte i hænderne på Leonardo DiCaprio i stedet for Christian Bale – og hvordan hun selv blev fyret fra projektet i samme ombæring.

Da rollen som Bateman skulle besættes, var Leonardo DiCaprio, hvis kurs var skyhøj efter at have knust hjerter en masse i ’Titanic’, favorit til rollen. »Jeg var ikke enig i den,« udtaler Harron om castingen. »Dels fordi han var sådan en stor stjerne, men også fordi han havde en fanbase bestående af teenagepiger. Jeg mente bare ikke, han var rigtig til rollen – så jeg blev fyret fra filmen i en periode«.

Mens Harron blev taget af projektet, tog DiCaprio over og forsøgte at finde en ny instruktør til filmen. DiCaprio var endda ved at få Oliver Stone med på projektet, men – som Harron fortæller – de to kunne ikke blive enige om manuskriptet. Derfor blev Harron bragt tilbage i instruktørstolen, hvorfra hun endte med at caste Christian Bale frem for Leonardo DiCaprio.

Bale viste sig som bekendt at levere en ganske præstation, der kunne skrive sig ind i historiebøgerne, til trods for de øvrige medvirkendes tvivl undervejs. Harron var dog heldigvis overbevist – og glædeligt overrasket over, hvor meget dedikation Bale udviste: »Hans fysiske forberedelse var meget mere, end jeg havde forventet. Jeg troede, han ville gå lidt i fitness, fordi Bateman træner, men han gennemgik en hel fysisk transformation,« fortæller hun.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af