‘American Psycho’-rygte: Derfor sprang Leonardo DiCaprio fra i sidste øjeblik

‘American Psycho’-rygte: Derfor sprang Leonardo DiCaprio fra i sidste øjeblik
Leonardo DiCaprio. (Foto: Jemal Countess/Getty Images)

‘American Psycho’ kan i år fejre 20-årsjubilæum, og i den anledning har den kontroversielle indie-klassiker igen fundet vej ind i rampelyset.

Sidste uge fortalte filmens instruktør Mary Harron, hvordan Leonardo DiCaprio kortvarigt overtog hovedrollen og desuden fik Oliver Stone ind til at overtage instruktørstolen fra Harron selv – en konstellation, der som bekendt faldt sammen.

Ifølge Harron forlod DiCaprio og Stone projektet grundet kreative uoverensstemmelser, men ifølge filmens medmanuskriptforfatter Guinevere Turner var det faktisk den verdensberømte feminist Gloria Steinem, som overtalte DiCaprio til at springe fra.

»Min ven, som lige havde talt med Gloria Steinem, fortalte, at Steinem tog DiCaprio med til en Yankees-kamp. Jeg tror, hun sagde: ‘Vær sød ikke at medvirke i filmen. Efter ‘Titanic’ er der en planet fuld af 13-årige piger, som ikke kan vente med at se dit næste projekt, og det her kommer til at være en film, der viser forfærdelig vold mod kvinder’. Kort efter droppede han ud af filmen, så hvem ved, hvad der egentlig skete?«, fortæller Turner i et interview med Vice.

Turners historie er ganske vist baseret på et rygte, men det lyder nu alligevel ret sandsynligt, at DiCaprio har tænkt en ekstra gang over, hvordan hans ‘Titanic’-fanskare af særligt unge kvinder ville modtage kvindebilledet i ‘American Psycho’.

Turner fortæller desuden, at hun mødte Steinem for fem års tid siden, og at aktivisten stadig ikke var fan af filmen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af