Coronakrisen fører til ekstravagant stigning i streamingtallene

Coronakrisen fører til ekstravagant stigning i streamingtallene

I de første tre uger af marts streamede amerikanerne 85 procent mere, end de gjorde i samme periode sidste år, viser nye tal fra analyseinstituttet Nielsen ifølge Variety.

Én af forklaringerne er selvfølgelig, at streamingtjenesterne bliver mere og mere udbredte. Men den vigtigste forklaring er nok ikke til at komme udenom: I corona-isolationen har folk ualmindeligt meget tid til at flade ud foran fjernsynet. Faktisk har de ikke andet at lave.

Stigningen i bingingvanerne kommer derfor ikke som en overraskelse, men nu har vi altså amerikanske tal til at bakke fornemmelsen op. Det kunne være interessant med lignende tal fra Danmark, men mon ikke en lignende tendens vil kunne ses her. Her har vi endda været længere tid i tvungen hjemmetilværelse end i USA.

De amerikanske tal måler i øvrigt kun streaming til fjernsyn. Dertil kommer selvfølgelig, hvad der er blevet set på mobilen og computeren. Så nærmer vi os altså nærmest det skamfulde. Spil et brætspil, mennesker!

I USA stod Netflix for 29 procent af streamingen, mens Youtube indtog 20 procent, Hulu 10 procent og Amazon Prime 9 procent.

Samtidig viser Nielsen-målingerne, at ‘Spenser Confidential’, ‘The Office’, ‘On My Block’, ‘Love Is Blind’ og ‘Criminal Minds’ var de mest streamede titler på de amerikanske fjernsyn. Alle på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af