Darren Aronofsky ville caste Joaquin Phoenix som Batman – men filmstudiet stejlede

Darren Aronofsky ville caste Joaquin Phoenix som Batman  – men filmstudiet stejlede
Joaquin Pheonix. (Foto: Tristan Fewings/Getty Images)

Joaquin Phoenix blev en af Hollywoods mest populære skuespillere med sin rolle som Joker, der sikrede ham en Oscar tidligere på året. Men faktisk var Phoenix på tale til rollen som Batman mange år inden ‘Joker’.

I et nyt interview med Empire Magazine fortæller Darren Aronofsky (‘Mother!’, ‘Black Swan’), at han efter at have fået succes med ‘Requiem For a Dream’ i starten af 00’erne, blev hyret ind til en filmatisering af tegneserien ‘Batman: Year One’ af Warner Bros.

Men projektet faldt til jorden, da Aronofsky pegede på Joaquin Phoenix som sin Bruce Wayne – et valg, som Warner Bros. ikke var tilfredse med.

»Studiet ville gerne have Freddie Prinze Jr. i rollen, mens jeg ville have Joaquin Phoenix. Jeg kan huske, at jeg tænkte: ‘Åh nej, vi er i gang med at lave to forskellige film’. Det er en sand historie. Det var en anden tid. Den Batman-film, jeg skrev, var meget anderledes, end den de endte med at lave«, siger Aronofsky.

Batman-projektet gik som bekendt i stedet til Christopher Nolan, der endte med at caste Christian Bale. Men Aronofskys dystre vision for en oprindelseshistorie lader til at have inspireret Todd Phillips’ ‘Joker’ en hel del:

Udover castingen af Phoenix (godt nok i diametralt modsatte roller) benytter begge film også 70’er-klassikere som ‘The French Connection’, ‘Taxi Driver’ og ‘Death Wish’ som referenceramme, mens Aronofsky også havde planer om en meget mørk fortælling, der skulle optages på location i New York City – ligesom ‘Joker’.

Da Aronofsky var på presserunde i forbindelse med ‘Mother!’ bemærkede han da også lighederne i et interview med Collider: »Jeg har hørt om ‘Joker’, og den måde de taler om at lave den på er præcis ligesom mit pitch! Min idé var: Vi optager på location i Detroit og New York. Vi skal ikke bygge Gotham«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af