Mesterlig David Lynch-film skulle have været en ‘Twin Peaks’-spinoff

Mesterlig David Lynch-film skulle have været en ‘Twin Peaks’-spinoff
Sherilyn Fenn som Audrey og Kyle Maclachlan som Agent Cooper i 'Twin Peaks' sæson 1.

Det var et tv-event af historiske proportioner, da David Lynch og samarbejdspartneren Mark Frost i 2017 vendte tilbage til ‘Twin Peaks’-universet i serien ‘Twin Peaks: The Return’ – 25 år efter 90’er-kultseriens oprindelige, blodrøde tæppefald, der i sin tid efterlod fans og kritikere med flere ubesvarede spørgsmål, end ‘The Return’ kunne nå at svare på indenfor sin spilletid på 16 timer og 25 minutter.

Så det undlod sæsonen da også helt prøve på, til nogle seeres frustrationer og andres uddelte begejstring over at se Lynch gå all-out grænsesøgende auteur på serieformen som aldrig set før.

‘The Return’ var en kunstnerisk milepæl, men oprindeligt havde instruktøren og Frost planlagt at vende tilbage til ‘Twin Peaks’-rødderne i adskillige år forinden. Det fortæller Frost i et interview i den nye bog ‘Conversations With Mark Frost’ af forfatter David Bushman, hvori det afsløres, at Lynch-klassiskeren ‘Mulholland Drive’ fra 2001 på et tidligt idéstadie var tiltænkt som en ‘Twin Peaks’-serie-spinoff med Audrey Horne i hovedrollen (naturligvis spillet af seriens Sherilyn Fenn).

»Jeg boede selv på Mulholland Drive i L.A. dengang, og syntes at det var en fed titel. Vi overvejede at bygge videre på Audrey-krakteren og slippe hende løs i Hollywood i en moderne noir. Der var indledende snakke, og så gled ideen væk – men seks år efter hører jeg så pludselig, at kanalen ABC vil lave en pilotepisode. Jeg ved, at Sherilyn var ivrig efter at være med. Hun var ambitiøs, og vi kunne formentlig godt have skabt serien omkring hende«, forklarer Frost.

Undervejs i processen valgte ABC imidlertid af uvisse årsager at droppe piloten, og det var først år senere, at Lynch genoplivede manuskriptet i filmversionen med Naomi Watts i hovedrollen. Og uden Frosts involvering.

Filmverdenen blev et kultmesterværk rigere, mens stakkels, forførende Audrey Horn blev lagt på hylden helt frem til karakterens lille, dybt syrede og lettere tragiske comeback i ‘The Return’ – i hvilken Watts i øvrigt også indtog en langt større, mere kødfuld rolle… Avs.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af