Biografernes genåbning fremskyndes – men når biograferne at blive klar?

Biografernes genåbning fremskyndes – men når biograferne at blive klar?
Imperial i København. (Foto: Nordisk Film)

Biograferne var egentlig først planlagt til at genåbne den 8. juni, men gårsdagens parti-forhandlinger har fremskyndet processen.

Således kan de danske filmtempler åbne allerede fra den 27. maj under nye rammer og sundhedsfaglige retningslinjer. Men hvordan kommer sådan en genåbning til at tage sig ud?

Biografsammenslutningen Danske Biografer udtaler i en pressemeddelelse, at de konkrete rammer og retningslinjer endnu ikke er udarbejdet. De skal aftales i samarbejde med Kulturministeriet over de næste dage.

»I Danske Biografer glæder vi os til igen at kunne åbne dørene og byde vores gæster velkommen i salene. Men før det kan ske, er der en række detaljer og en masse praktik, der skal falde på plads«, udtaler Lars Werge, direktør for Danske Biografer.

Det store spørgsmål er selvfølgelig, om forudsætningerne kan nå at komme på plads på kun fem dage, og om de ændrede vilkår gør det økonomisk rentabelt for biograferne at genåbne.

»Det er endnu ikke sikkert, at biograferne i Danmark allerede kan åbne 27. maj, men vi forventer at kunne blive mere specifikke omkring disse detaljer i løbet af kort tid«, fortsætter Werge.

Opdateret kl. 10.39: Kulturministeriet skriver torsdag formiddag i en pressemeddelelse, at biograferne kan åbne allerede fra i dag under skærpede retningslinjer.

Lars Werge, formand for Danske Biografer, udtaler til Soundvenue, at de skærpede retningslinjer endnu ikke lægger fast, og at det derfor vil være vanskeligt for biograferne at åbne allerede i dag: »Vi vil være sikre på, at vi ikke bryder nogle regler og forbud. Og når der ikke på nuværende tidspunkt er udarbejdet nogle retningslinjer og regler for genåbningen af biografområdet, så hellere være safe than sorry«.

Werge udtaler, at det efter hans vurdering vil være urealistisk at åbne i dag: »Der er nogle logistiske udfordringer. Dels kræver det mandskab at genåbne biograferne og dels skal man sikre sig at have friske varer, sodavand og slik, på hylderne«.

Danske Biografer afventer en invitation fra Kulturministeriet til at diskutere, hvordan de skærpede retningslinjer skal tage sig ud. Lars Werge håber at kunne komme med en yderligere udmelding i dag.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af