Disse film skal du streame i maj – fra rørende dansk debut til årets store Oscar-vinder

Jep, det vrimler med stærke film på streamingtjenesterne i denne måned. Vi giver dig overblikket, så du kan tage dem fra en ende af.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Lovebirds’

Jibran (Kumail Nanjiani) og Leilanis (Issa Rae) forhold befinder sig på det stadie, hvor man skal styre sig for ikke at råbe »Get a room!« efter dem, når de med tungen nede i halsen på hinanden nyder søndagsbrunch på favoritcafeen. Men snart bliver der slået skår i parrets glæde.

I et komisk setup bliver de to anklaget for mordet på en mystisk cyklist og i et forsøg på at undgå en fængselsom beslutter Jibran og Leilani at tage sagen i egen hånd: De vil opklare sagen, alt imens politiet er lige i hælene på dem.

’The Lovebirds’ er instrueret af Michael Showalters, der også stod bag kameraet på kæmpesuccesen ’The Big Sick’ med Nanjiani i hovedrollen.

Kan ses 22. maj på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Nightingale’

Jennifer Kent debuterede i 2014 med gysernyklassikeren ’The Babadook’, og selvom hendes opfølger, ‘The Nightinggale’, måske ikke er en decideret gyser, er den om noget endnu mere brutal, end Kents forgående psykologiske thriller.

’The Nightingale’ følger den unge, irske straffefange Clare (breakout-talentet Aisling Franciosi), der har afsonet sin straf som personlig tjener for den britiske officer Hawkins (Sam Claflin) og nu er klar til at leve sit liv i frihed som nyudklækket mor med sin ægtemand Aidan (Michael Sheasby).

Hawkins nægter dog at give afkald på sin kvindelige hushjælp, som han udnytter på alle tænkelige måder, hvilket leder til et isnende tilbageblik på den britiske kolonalismes mindre fortalte historier, om soldaternes kompensation for kedsomhed, gennem systematiske overgreb.

Der var stor hæder til Kent under filmfestivalen i Venedig, hvor filmen vandt en Special Jury Prize, mens den debuterende skuespiller Baykali Ganambarr tog prisen for bedste nye skuespiller, for rollen som Clares ven Billy.

Kan ses 4. maj på Blockbuster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Les Misérables’

En sjælden gang imellem sparker en debuterende instruktør dørene ind med et fuldstændigt helstøbt værk, en unik stemme og et brændende budskab, man ikke kan ignorere. Sådan en er franske Ladj Ly.

Lys eksplosive første film ’Les Misérables’, vandt Juryens Pris i Cannes sidste år, for sin barske fortælling om gadeplansurolighederne i Paris-forstaden Montfermeil – der tager sit navn efter Victor Hugos kanoniske roman, der blev skrevet i selvsamme gader.

Instruktøren er selv opvokset i det socialt belastede nabolag, hvor han, siden han var 17 år, har filmet politifolkenes hårdhændede metoder – et projekt, der kulminerede i 2008, hvor Ly dokumenterede en politibetjent skyde en mand i håndjern med sit flashball-våben, hvilket resulterede i betjentens suspension og inspirerede hovedkonflikten i ’Les Misérables’.

Do you hear the people sing…?

Kan ses 1. maj på Blockbuster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Nathalie Woods: What Remains Behind’

‘Natalie Wood: What Remains Behind’ er et nærgående portræt og hyldest til en af Hollywoods største skuespillerinder, skabt af hovedpersonens egen datter, Natasha Gregson Wagner.

Gennem en lang række interviews fortæller familie, venner og folk tilknyttet Woods karriere om den russisk-amerikanske skuespillerindes liv og mystiske død i 1981.

Navne som Robert Redford og Mia Farrow medvirker i filmen, der fik premiere på Sundance Film Festival og for første gang indeholder en kommentar fra Woods mand, Natashas papfar Robert J. Wagner (’Pink Panther’), der i 2018 blev udpeget som værende tilknyttet Woods dødelige ulykke i vinteren 1981.

Kan ses 6. maj på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘All Day and a Night’

Krimien ’All Day and a Night’ er skrevet og instrueret af ‘Black Panther’-manuskriptforfatteren Joe Robert Cole (’American Crime Story’).

Cole voksede op i mange forskellige hårde miljøer og flyttede under hele sin barndom fra by til by i med sin familie. Han har med ’All Day and a Night’ samlet sine oplevelser til en fortælling om den unge mand Jahkor (Ashton Sanders ’Moonlight’), der som barn begår en forfærdelig forbrydelse, som sender ham i ungdomsfængsel.

Jahkor har ikke mange midler at trække på og havner derfor efter sin dom i præcis det samme miljø, som han engang flygtede fra med god grund.

Jeffrey Wright (‘Westworld’), Yahya Abdul-Mateen II (‘Watchmen’) og Andrea Ellsworth (‘Shameless’) er blandt andet på rollelisten, i filmen der benhårdt eksponerer USA’s farvede underklasse.

Kan ses 1. maj på Netflix.

‘Hannah Gadsby: Douglas Netflix’

Den Emmy-vindende komiker Hannah Gadsby udfordrede i 2018 vores syn på comedy med sit usædvanlige standupshow ’Nanette’ for Netflix, hvor hun pillede sine egne jokes fra hinanden og fortalte rørende personlige historier om sine oplevelser med homoseksualitet.

’Nanette’ var kort sagt et skelsættende show, hvis hårdtslående pointer to år senere stadigvæk giver et lille stik i hjertet blot ved tanken om den 42-årige australske komikers oplevelser med seksuelle krænkelser og det til tider opslidende liv som »kønsunormal«.

Endelig er der nu mere Gadsby på vej – til trods for, at komikeren ellers kaldte ’Nanette’ for sit sidste show nogensinde.

Kan ses 26. maj på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘En helt almindelig familie’

’En helt almindelig familie’ handler, som titlen antyder, om en helt almindelig familie med far Thomas (Mikkel Boe Følsgaard), mor Helle (Neel Rønholt) og døtrene Emma (Kaya Toft Loholt) og Caroline (Rigmor Ranthe). Men da Thomas fortæller familien, at han er transkønnet, vender det op og ned på alting.

Familien kæmper for at holde fast i alt det, de havde sammen, mens de samtidig må acceptere, at alting bliver anderledes, nu hvor Thomas hedder Agnete.

Filmen er inspireret af spillefilmsdebutant Malou Reymanns eget liv, hvor hendes far sprang ud som transkønnet, da hun var 11 år.

Kan ses 18. maj på Blockbuster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Jerry Seinfeld: 23 Hours to Kill’

I 2017 indgik Jerry Seinfeld et partnerskab med Netflix, der giver streaminggiganten rettighederne til komikerens ’Jerry Before Seinfeld’ og bil-talkshowet ’Comedians in Cars Getting Coffee’.

Og nu er Seinfeld så klar med sin første originale comedy-special i 22 år (!), hvori han går agentbranchen efter i sømmene i et timelangt show optaget i det historiske Beacon Theatre i New York, i forbindelse med comedy-festivalen ‘Netflix Is A Joke’.

Meget mere vides endnu ikke om showet, der dog må siges at være en noget nær historisk comedy event – hvorfor vi da også vil være klar med popcornene på premieredagen.

Kan ses 5. maj på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Parasite’

Hvis en historisk Oscar-sejr, over 150.000 solgte danske biografbilletter og instruktør Bong Joon-hos exceptionelle cv og sans for markaber humor ikke kan lokke dig til at se ‘Parasite’, så kaster vi slet og ret håndklædet i ringen og fortvivler.

Bong Joon-ho har tidligere brilleret med filmene ’Mother’, ‘Snowpiercer’, ‘Okja’, ‘Host’ og ’Memories of Murder’ (alle fantastiske), men med ’Parasite’ formår den 50-årige auteur, at overgå sig selv. På lidt over to timer blander ‘Parasite’ nemlig drama, horror, klassesatire, slapstick-farce, artfilm og guddommelig popcornsunderholdning i én perfekt pærevælling, der giver os et af det forgange årtis absolut største filmoplevelser.

Hvis du aldrig har set en sydkoreansk film før, bør dette være den første. Og hvis du allerede har set ’Parasite’… Så se den igen.

Kan ses 25. maj på Blockbuster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. the Reverend’

Tv-filmen ’Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. the Reverend’ er det sidste punktum i fortællingen om ’the Unbreakable Kimmy Schmidt’ på Netflix.

Fjerde sæson startede i 2018 og blev delt op af hovedforfatter Tina Fey, som valgte at udgive anden halvdel af sæson fire i starten af 2019, for til sidst at afslutte den med en special i 2020.

Den altid optimistiske Kimmy Schmidt (Ellie Kemper), der tilbragte sin opvækst indespærret i en underjordisk bunker, får i fjerde sæson jobbet som HR-chef for det nye firma Giztoob – men kommer ved en fejl til at sexchikanere sine medarbejdere under en fyringsrunde.

Samtidig opstarter Jacqueline White (Jane Krakowski) sit eget talentbureau, der indtil videre kun har den evigt up and coming-skuespiller Titus Andromedon (Tituss Burgess) som klient.

Hovedcastet med blandt andre Ellie Kemper, Jon Hamm og Carol Kane vender tilbage en sidste gang, når filmen bogstaveligtalt starter med et brag og karakteren Frederick – ingen ringere end Daniel Radcliffe – pludselig dumper ned i Kimmys liv.

Kan ses 12. maj på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af