Disse serier skal du se i maj – fra længe ventet Bong Joon-ho-spinoff til ‘La La Land’-instruktørs debut på den lille skærm

Streamingtjenesterne gør det i maj en smule nemmere at skulle blive inden døre med nogle af årets mest ventede serier.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Hollywood’

Serieguruen Ryan Murphy har skabt en alternativ version af filmindustrien i Netflix-miniserien ‘Hollywood’, som følger en gruppe filmskabende venner, der beslutter sig for at gøre op med industriens fejlrepræsentation af alt, der i 1940’erne er uden for normalen.

Serien baserer mange af sine karakterer på virkelige personer og indblander fiktive elementer for at ændre på historien, såsom den homoseksuelle skuespiller Rock Hudson (Jake Picking), der i serien er bedstevenner med den fiktive farvede Archie Coleman (Jeremy Pope), som forsøger at blive en berømt manuskriptforfatter.

Udover Pope og Picking er ‘Glee’/’American Crime Story’-stjernen Darren Criss og Samara Weaving (’The Babysitter’) også del af vennegruppen, der har sat næsen op efter den ultimative anderkendelse fra industrien: En Oscar.

Kan ses 1. maj på Netflix

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Betty’

I 2015 brød dokumentaristen Crystal Moselle igennem med den anmelderroste ‘The Wolfpack’. I 2018 lavede hun kultfiktionsfilmen ’Skate Kitchen’ baseret på sine oplevelser med skatermiljøet, hvilket tydeligt viste, at hun i sin research havde fået jord under neglene og gravet de rå sandheder frem om synet på tomboy-piger i skatermiljøet.

Serien ’Betty’ er en videreudvikling af ’Skate Kitchen’ og handler om en gruppe skateboard-fikserede kvinder fra Lower East Side, som forsøger at få en fod indenfor i streetkulturens mandsdominerede verden.

Selvom man ikke har set ‘Skate Kitchen’, kan man sagtens hoppe på ved ’Betty’.

Kan ses 2. maj på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Upload’

I Amazon Primes sci-fi-drama ‘Upload’ har man to valg, når man er ved at dø: Enten kan man lade sjælen forlade kroppen naturligt eller også kan den uploades til et superfedt efterliv.

I skaberen af ’Parks and Recreation’ Greg Daniels historie om den forvirrede Nathan (Robbie Amell) er løsning nummer to et ret naturligt valg for hans efterladte.

For Nathan er nemlig kun i slutningen af 20’erne, da han pludselig dør, hvilket overlader valget til hans ekstremt irriterende kæreste, som vælger at uploade Nathans sjæl. Så kan de jo være sammen for evigt, når hun en dag også dør. Hurra.

After-life-universet minder lidt om det gennemført sukkersøde ‘Gode sted’, som Kirsten Bell har terroriseret i snart fire sæsoner af ‘The Good Place’, som ‘Upload’-producenten Howard Kleins (’Brooklyn Nine-Nine’) også stod bag.

Kan ses 1. maj på Amazon Prime.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Eddy’

La La Land’- og ’Whiplash’-instruktøren Damien Chazelle debuterer som serieskaber med det multikulturelle musicaldrama ’The Eddy’, der udspiller sig i Paris. Serien centrerer sig om en travl natklub og dens ejer Elliot (André Holland fra ’Moonlight’, ’Castle Rock’), hans ekskone (Melissa George ’The Good Wife) og deres datter, som efter mange år pludselig dukker op på fortovet foran klubben ‘The Eddy’.

Originalmusikken er skrevet af den Grammy-vindende Glen Ballard, som producerede Alanis Morissettes ikoniske ’Jagged Little Pill’-album, og Randy Kerber, der tidligere har arbejdet på musik til ’Harry Potter’ og ’Forrest Gump’.

Chazelle og den BAFTA-vindende manuskriptforfatter Jack Thorne (’Wonder’) har skrevet miniserien, der også har Paweł Pawlikowskis ‘Cold War‘-hovedrolleindehaver, sangerinden Joanna Kulig, i centrum for Elliots mange problemer som musikerens on/off-kæreste.

Kan ses 6. maj på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘I Know This Much Is True’

Mark Ruffalo har scoret ikke blot én, men hele to hovedroller i HBO’s dramaserie ’I Know This Much is True’. Ruffalo spiller nemlig de identiske tvillinger Domnick og Thomas Birdsey, hvoraf den ene lider af alvorlig paranoid skitzofreni.

Den dramatiske familiesage er baseret på bogen af samme navn fra 1998, skrevet af Wally Lamb, og rummer en grum fortælling om de to parallelle liv fyldt med svigt, opofrelse og tilgivelse.

‘I Know This Much Is True’ er instrueret af talentfulde Derek Cianfrance (‘Blue Valentine’, ’The Place Beyond the Pines’), og rollelisten inkluderer, udover to gange Ruffalo, navne som Rosie O’Donnell, Melissa Leo, Kathryn Hahn og Juliette Lewis.

Kan ses 11. maj på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Central Park’

I streamingtjenestens første animationsserie har Apple TV+ allieret sig med Loren Bouchard, en af hovedkræfterne bag ’Bob’s Burgers’.

‘Central Park’ handler om kampen for den berømte newyorkerparks fremtid, hvor en rig dame ønsker at gøre den til et skyskrapercentrum, mens en dreng og en pige vil gøre alt, hvad de kan for at bevare byen, som den er.

Stemmecastet består af blandt andre Kristen Bell, Tituss Burgess, Stanley Tucci, Josh Gad, Daveed Diggs og Hamilton-stjernen Leslie Odom Jr.

Kan ses 29. maj på Apple TV+.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Billions’ sæson 5

‘Billions’ har længe været en af de mest populære serier på HBO Nordic, og nu vender de store magtkampe mellem storkapitalen og staten tilbage på streamingtjenesten med sæson 5.

De var længe ærkefjender, men i fjerde sæson af ‘Billions’ tog forholdet mellem statsadvokaten Chuck Rhoades (Paul Giamatti) og den charmerende storinvestor Bobby Axelrod (Damian Lewis) en uventet drejning.

I stedet for at lege katten efter musen med millioner af dollars som indsats besluttede de to sig for midlertidig våbenhvile. Det var da også i en højere sags tjeneste, nemlig for at få General Waylon ‘Jock’ Jeffcoat (Clancy Brown) og Taylor Mason (Asia Kate Dillon) ned med nakken.

Men selvom en fælles fjende kan udgøre en stærk forbindelse mellem stridende parter, kommer femte sæson af ‘Billions’ til at vise, at alt igen er tilbage ved det normale i Chuck og Bobbys fjendtlige forhold.

Kan ses 4. maj på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Great’

Hvis du har oplevet Yorgos Lanthimos’ sorthumoristiske royale genistreg ’The Favourite’, vil du formentlig tænke, at der er visse træk, der går igen i den nye Hulu-serie ’The Great’.

Vi har nemlig også her at gøre med et absurd periodedrama ved hoffet, centreret om dets vilde udskejelser, interne strider og bosslady-kampe. Og så er hele affæren skabt og skrevet af Tony McNamara, der netop blev Oscar-nomineret for sit arbejde på ’The Favourite’.

’The Great’ fortæller historien om Catherine the Great, der, med et godt øje til tronen, giftede sig med regenten af Rusland, Peter Den Tredje. Serien følger den unge snu Catherines opstigning fra outsider til pladsen i toppen af hoffet som den længst regerende kejserinde i Ruslands historie.

Rollen som Catherine spilles af Elle Fanning, mens den russiske regent spilles af Nicholas Hoult (apropos ‘The Favourite’. Rollelisten inkluderer derudover navne som Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Charity Wakefield, Douglas Hodge og Sacha Dhawan.

Kan ses 16. maj på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Advokaten’ sæson 2

I den dansk-svenske dramaserie, som blandt andet havde Malin Buska, Nicolaj Kopernikus, Ellen Hillingsø og Johannes Lassen på rollelisten, gik det i første sæson op for forsvarsadvokat Frank Nordling (Alexsander Karim), at hans forældres død for år tilbage slet ikke var en ulykke.

Det var derimod et overlagt dobbeltmord begået af narkobaronen Thomas Waldman (Thomas Bo Larsen), hvis kartel Frank besluttede sig for at infiltrere i et forsøg på at hævne sig på sine forældres morder.

Anden sæson viser, hvordan Frank og hans søster – politibetjenten Sara – forsøger at slå sig sammen og ved fælles hjælp få Waldman ned med nakken ved at opklare mordet på kartelbossens afdøde datter.

Kan ses 10. maj på Viaplay.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Dead To Me’ sæson 2

Netflix’ sorthumoristiske dramedy ‘Dead To Me’ vender tilbage. Skabt af komikeren Liz Feldman handler serien om de midaldrende kvinder Jen (Christina Applegate ‘Sweet Charity’) og Judy (Linda Cardellini ‘Mad Men’), som mødes til gruppeterapi for enker.

Jen har nogle seriøse vredesudbrud efter sin mands død i et biluheld, og Judy har stadigvæk svært ved at erkende sin forlovedes pludselige hjerteanfald.

De tos fælles situationer gør dem hurtigt til bedste veninder, men… snart krakelerer alles facader i denne intelligente og morsomme serie, der krydser venindeskab med forbrydelser i bedste ‘Big Little Lies’-stil.

Kan ses 8. maj på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Snowpiercer’

Serie-spinoffet til Bong Jon-hoos kultfilm ’Snowpiercer’ (der havde Tilda Swinton og Chris Evans i hovedrollerne) er endelig klar til afgang efter flere års produktion. Og efter Bong Joon-hos internationale succes med ‘Parasite’ i vinter kunne forløsningen på ventetiden nok ikke være mere veltimet.

Jennifer Connelly og Daveed Diggs (’Blindspotting’) har hovedrollerne i den nye dystopiske fortælling, der starter syv år efter en apokalyptisk hændelse, der har dækket kloden i sne og is. De eneste overlevende mennesker bor nu på et tog, der konstant holder sig i bevægelse, og hvis vogne repræsenterer et mikrokosmos af klasseskel, racepolitik og politisk splittelse.

’Snowpiercer’-serien er skabt af Graeme Manson (’Orphan Black’) og er produceret af Bong Jon-hoo.

Kan ses 17. maj på Netflix.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af