Marc Maron fortæller om kæresten Lynn Sheltons død i nyt podcast-afsnit

Marc Maron fortæller om kæresten Lynn Sheltons død i nyt podcast-afsnit
Marc Maron og Lynn Shelton. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

I lørdags døde den anerkendte indie-filmskaber Lynn Shelton tragisk blot 54 år gammel.

Hun havde det seneste års tid været i et forhold med komiker og skuespiller Marc Maron, og det var Maron, der midt om natten hørte hende falde om i gangen på vej til badeværelset. Han fik ringet efter en ambulance, der kørte hende væk – og det var sidste gang, han så hende i live.

Maron fortæller grådkvalt den tragiske historie i starten af den nye udgave af sin berømte podcast WTF. Shelton havde haft det, de troede var en halsinfektion, og om fredagen var hun og Maron taget til lægen for at få taget blodprøver. Efter hendes død viste det sig imidlertid, at hun havde haft en alvorlig blodsygdom.

Marc Maron fortæller, at lægerne prøvede at redde hende på to hospitaler, men forgæves.

»De lod mig komme ind på hospitalet, efter hun døde, for at have noget tid med hende. Og det gjorde jeg… Og nu er den her proces i gang. Hun var en utrolig kvinde. Hun var en inspiration. Hun var en målrettet kunstner. Så mange mennesker elskede hende. Ingen havde noget dårligt at sige om Lynn Shelton, det er fucking helt sikkert«, siger han i podcasten.

Marc Maron og Lynn Shelton mødtes for første gang, da han skulle interviewe hende til netop WTF-podcasten i 2015. Dengang havde de begge andre partnere, og Shelton var venner med Marons ekskæreste, så han var nervøs inden mødet. Men de klikkede med det samme, fortæller han i det nye program.

Efter sin intro genudsender han netop det gamle interview fra 2015, og der er noget stærkt vemodigt, men også smukt, i at lytte til dette første møde med to fremtidige elskende. Lynn Shelton fremstår som en engageret, livsglad og dedikeret kunstner. Hun fortæller blandt andet ærligt, at hun instruerede afsnit af serier for at opnå friheden til at lave de independentfilm, hun brændte for.

Marc Maron og Lynn Shelton arbejdede senest professionelt sammen sidste år på Sheltons ‘Sword of Trust’, hvor Maron har hovedrollen, ligesom hun også instruerede afsnit af ‘Glow’, hvor Maron har en birolle. Hun instruerede også to afsnit af tv-serien ‘Maron’ – og to af Marons comedy-specials.

Sheltons mest berømte film er ‘Humpday’ og ‘Your Sister’s Sister’. Senest havde hun instrueret miniserien ‘Little Fires Everywhere’ med Reese Witherspoon, Kerry Washington og Shelton-favoritten Rosemarie DeWitt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af