Michael Moore-produceret miljødokumentar fjernet fra YouTube – skaberne kalder det »åbenlys censur«

Michael Moore-produceret miljødokumentar fjernet fra YouTube – skaberne kalder det »åbenlys censur«
Michael Moore og Jeff Gibbs til Traverse City Film Festival i 2019.

En god måned og omkring 8,3 millioner visninger var, hvad den kontroversielle miljødokumentar ’Planet of the Humans’ fik sig på YouTube, inden den blev taget ned. Begrundelsen for elimineringen af den Michael Moore-producerede dokumentar, der er skrevet og instrueret af Jeff Gibbs, var, at den overtrådte ophavsrettighedsloven – en påstand, bagmændene modsætter sig og kalder for »åbenlys censur«.

»Dette forsøg på at tage vores film ned og forhindre offentligheden i at se den er åbenlys censur fra ’Planet of the Humans’s politiske kritikere,« udtaler Jeff Gibbs til Deadline. »Det er et misbrug af ophavsretsloven at lukke en film ned, der har åbnet en seriøs samtale om, hvordan dele af klimabevægelsen går i seng med Wall Street og de såkaldte ’grønne kapitalister’. Der er absolut ingen ophavsrettighedsovertrædelse i min film«.

Klippet, der var skyld, at filmen blev fjernet fra YouTube, består af fire sekunder halvvejs inde i dokumentaren, hvor der vises en minedrift til udvinding af sjældne metaller, som anvendes i produktionen af vindmøller. Anvendelsen af klippet gik ifølge Jeff Gibbs retmæssigt til.

Det vides ikke, hvem der har anklaget filmskaberne for krænkelse af ophavsretsloven. En repræsentant for Michael Moore mistænker (ifølge Deadline) derfor, at anklagen kommer fra en person, der står bag en af de miljøstiftelser, der kritiseres i dokumentaren.

»Vi samarbejder med YouTube for at løse problemet og få filmen op igen så hurtigt som muligt« fortæller Gibbs slutteligt til Deadline.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af