Ny Pixar-kortfilm byder på studiets første homoseksuelle hovedkarakter

Ny Pixar-kortfilm byder på studiets første homoseksuelle hovedkarakter

Sidste uge markerede en mindre milepæl for mangfoldig repræsentation på film. I fredags havde Disney+ premiere på Pixar-kortfilmen ‘Out’, der bryster sig af filmstudiets første homoseksuelle hovedkarakter nogensinde.

Filmen, der er skrevet og instrueret af Steven Clay Hunter, handler om en ung mand, der skal til at flytte sammen med sin kæreste, men som tøver med at fortælle sine forældre, at han er homoseksuel.

Men på magisk vis bytter manden pludselig krop med sin hund og styrter hjem for at gemme alle beviser om sit forhold, inden hans forældre opdager hans seksualitet. I løbet af den 10 minutter lange dannelsesrejse lærer han dog, at han ikke behøver skjule sit sande jeg.

Disney, som ejer animationsstudiet Pixar, har længe fået høvl for at halte bagud, når det gælder mangfoldig repræsentation. LGBTQ-organisationen Glaad gav Disney dumpekarakter i en mangfoldighedsrapport fra 2018, mens LGBTQ-karakterer længe har været forvist til mindre bi- og statistroller.

Således har den årvågne seer kunne opleve to kvinder, der skubber en barnevogn, i ‘Find Dory’, mens ‘Fremad’ bød på en lesbisk kyklop-politibetjent. Men altså aldrig en slagkraftig hovedrolle – før nu.

Disney+ bliver først tilgængelig for danske forbrugere til september, så der går lidt endnu, før vi kan se ‘Out’ herhjemme.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af