Robert Pattinson taler ud om skiftet fra indieprojekter til superheltefilm – det handler om overlevelse

Robert Pattinson taler ud om skiftet fra indieprojekter til superheltefilm – det handler om overlevelse
Robert Pattinson. (Foto: Carlos Alvarez/Getty Images)

Først var der selvfølgelig ’Twilight’, der gjorde den unge Robert Pattinson verdensberømt. Så kom den anmelderroste stime af indie-perler, hvormed han viste sit værd som mere end blot et vampyr-teenageidol. Men efter film som ’Good Time’, ’High Life’ og ’The Lighthouse’ søger Robert Pattinson endnu engang nye græsgange med Christopher Nolans blockbuster ’Tenet’ og Matt Reeves’ ’The Batman’.  Hvad er det egentlig, han vil – og hvilken karrierecoach er det, der rykker Robert Pattinson sådan rundt i filmverdenen?

Det er sådan set ganske enkelt. Det handler nemlig ikke nær så meget om kunstnerisk strategiske filmvalg, som det handler om ren og skær karrieremæssig overlevelse og sikkerhed. Dette fik vi opklaret i et nyt GQ-interview med Robert Pattinson fra hans karantæneleje hjemme i London.

»I begyndelsen af sidste år lagde jeg ud med ikke at have et job,« fortalte Pattinson. »Og jeg ringede til min agent – jeg havde fået gode anmeldelser i forskellige ting – og jeg var sådan: ’What the fuck? Jeg troede, det var et ret godt år, og jeg starter fucking året som om, jeg lige har lavet en bunke skrald’«.

Hertil havde Pattinsons agent måttet forklare sin klient, at de store studier ganske enkelt ikke var ude efter ham, fordi de ikke troede, han ville lave den slags. Med et par års indie-værker på cv’et, var han ikke den oplagte at kontakte til hovedrollen i en superheltefilm.

»Problemet, fandt jeg ud af, var, at uanset hvor højt jeg elskede de film, jeg lavede, er der ikke nogen, der ser dem. Og så er det lidt en lidt skræmmende ting, fordi jeg ikke ved, hvor holdbart det er for min karriere … Jeg ved ikke, hvor mange mennesker, der rent faktisk er i industrien, som er villige til at bakke op om dig uden nogen form for kommerciel levedygtighed overhovedet«.

Med hovedroller i nogle af den kommende tids mest imødesete film, ’Tenet’ og ’The Batman’, kan Robert Pattinson nok godt regne med lidt flere tilbud på jobfronten – og måske endda tryghed nok til at vælge et par flere indieprojekter fra tid til anden.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af