Vi kan komme til at vente endnu længere på ‘The Batman’ og ‘Matrix 4’ end først antaget

Vi kan komme til at vente endnu længere på ‘The Batman’ og ‘Matrix 4’ end først antaget
Robert Pattinson. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Så sent som i sidste uge skrev vi, at Matt Reeves stærkt imødesete ‘The Batman’ med Robert Pattinson havde fået ny premieredato, idet superheltefilmen blev skubbet tilbage fra 25. juni 2021 til 1. oktober 2021.

Men selv dén dato kan vise sig at være for optimistisk.

Ifølge Reeves er en fjerdedel af filmen i kassen, men kan kameraerne først begynde at rulle igen engang i 2021, er det ikke sikkert, at ‘The Batman’ kommer på vingerne i tide.

Og det samme gælder formentlig for ‘The Matrix 4’ (planlagt til 21. maj 2021), Disney/Marvels ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’ (6. maj 2021), ‘Black Panther 2’ (5. maj 2022) såvel som adskillige andre blockbuster-film, hvis forsinkede optagelser kan skabe en kædereaktion.

Det forudser producenten Jason Blum (stifter af studiet Blumhouse), som siger til Los Angeles Times, at det forekommer umuligt, at store filmproduktioner kan genoptages, før USA indfører omfattende, landsdækkende coronatest. Et mål, der i skrivende stund ser ud til at ligge et stykke ude i fremtiden.

»Jeg tror, at mindre produktioner kan starte op tidligere, men jeg tror ikke, at vi kommer til at se Marvel-film eller andre store, dyre film skyde igen før 2021. Det hele handler om, hvornår det her lands tests bliver lige så effektive som andre steder«, udtaler Blum.

I samme avis forklarer ‘Shang-Chi’-instruktør Simu Liu, at der ikke er andet at gøre end at væbne sig med tålmodighed:

»Uanset hvor gerne jeg vil tilbage til arbejdet, så synes jeg, at vores fællesprioritet bør være at støtte sundhedsmedarbejderne indtil en vaccine er klar, eller sygdommen bringes under kontrol. Ingen af de to ting er sket, så jeg fokuserer på at blive hjemme, at holde mig beskæftiget og donere hvad jeg kan for sørge for, at dem, der arbejder på frontlinjerne får det beskyttelsesudstyr, de har brug for«.

Foruden usikkerheden omkring ‘The Batman’ og co.’s færdiggørelse, melder et andet brændende spørgsmål sig i Hollywood: Hvordan vil krisen fremadrettet påvirke hele biografkulturen? Vil vi se halvtfyldte sale og film, der kun vises på det store lærred i begrænset tid?

»Uanset, hvor meget biograferne lider lige nu, så er der ingen vej udenom, at vi går en ny tid i møde. Det bliver ikke det samme som før«, siger Jason Blum.

Der er ingen tvivl om, at branchen holder vejret for at se, hvordan Christopher Nolans planlagte sommerstorfilm ‘Tenet’ vil klare sig i biograferne, når den måske bliver hele verdens prøvekanin ved premieren 16. juli.

Hvis den altså får premiere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af