Ny dansk kortfilm viser mennesketomt København under corona

Hvad ville du gøre, hvis du havde en hel storby for dig selv og kunne lege ‘Palle alene i verden’, som det passede dig?

Det spørgsmål har Nikolaj Trane Karstenberg og Christian Heldbo Wienberg svaret på i en ny kortfilm, der modsat mange andre portrætter af skræmmende mennesketomme bylandskaber forsøger at gøre ensomheden til en legeplads.

Duoen begyndte optagelserne til kortfilmen ’The Last Person in Copenhagen – COVIDHAGEN’ allerede dagen efter Danmarks nedlukning 12. marts og viser på fire korte minutter hovedstaden i et nyt, opløftende og billedskønt lys til de vuggende toner af ’Sunshine Reggae’ af danske Laid Back.

I filmen vandrer den tidligere barnestjerne Wienberg (’Tempelriddernes skat’) alene rundt i København. Og selvom det selvfølgelig er federe at se film på Nationalbanksens facade med en ven, er det alligevel en ret sjov idé, som – hvis ikke det havde været for COVID-19 – nok aldrig var blevet afprøvet.

Med få computereffekter er der fjernet enkelte fodgængere og biler i filmen, hvis øde bybillede de færreste af os, trods muligheden for golf foran d’Angleterre, vist håber på at opleve igen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af