Ny dansk kortfilm viser mennesketomt København under corona

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad ville du gøre, hvis du havde en hel storby for dig selv og kunne lege ‘Palle alene i verden’, som det passede dig?

Det spørgsmål har Nikolaj Trane Karstenberg og Christian Heldbo Wienberg svaret på i en ny kortfilm, der modsat mange andre portrætter af skræmmende mennesketomme bylandskaber forsøger at gøre ensomheden til en legeplads.

Duoen begyndte optagelserne til kortfilmen ’The Last Person in Copenhagen – COVIDHAGEN’ allerede dagen efter Danmarks nedlukning 12. marts og viser på fire korte minutter hovedstaden i et nyt, opløftende og billedskønt lys til de vuggende toner af ’Sunshine Reggae’ af danske Laid Back.

I filmen vandrer den tidligere barnestjerne Wienberg (’Tempelriddernes skat’) alene rundt i København. Og selvom det selvfølgelig er federe at se film på Nationalbanksens facade med en ven, er det alligevel en ret sjov idé, som – hvis ikke det havde været for COVID-19 – nok aldrig var blevet afprøvet.

Med få computereffekter er der fjernet enkelte fodgængere og biler i filmen, hvis øde bybillede de færreste af os, trods muligheden for golf foran d’Angleterre, vist håber på at opleve igen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af