Sacha Baron Cohen infiltrerede højredrejet våben-rally i forklædning – optrådte med superracistisk sang

Sacha Baron Cohen infiltrerede højredrejet våben-rally i forklædning – optrådte med superracistisk sang
Sacha Baron Cohen i 2018. (Foto: Frederick M. Brown/Getty Images)

I weekenden løb det politiske rally ’March for Our Rights 3’ af stablen i Washington – som et svar på ‘March for Our Lives’-demonstrationerne for bedre våbenkontrol i USA efter adskillige skoleskyderier. Lige inden hele det højredrejede pro-våben-event begyndte, modtog arrangørerne en overraskende last minute-pengedonation øremærket til at hyre en helt bestemt sanger.

Den omtalte sanger mødte op i en frisk smækbuks og cowboyhat med masser af sikkerhedsvagter i ryggen for at synge en sang, der mildest talt ret hurtigt eskalerede. Sangen var nemlig én stor hyldest til alt fra at slå asiater og folk med corona-værnende ansigtsmasker på ihjel til at sprøjte coronavirus i Barack Obama – til stor moro, begejstring og fællessang (og formentlig trods alt også forargelse) blandt publikum.

Og ja, den omtalte sanger var selvfølgelig Sacha Baron Cohen i egen høje, vanvittige person. Og hans medbragte sikkerhedsvagter sikrede, at han kunne synge sangen færdig, efter det gik op for arrangørerne, at showet ikke var helt kosher.

Ifølge The Olympian var et byrådsmedlem ved navn James Blair til stede ved optrædenen, som han beskriver som et »bullshit stunt«. Blair forklarer endvidere, at han forsøgte at stoppe det såkaldte bullshit-stunt, da det gik op for ham, hvad Cohen sang på scenen, samt at dem, der blandt folkemængden havde været begejstrede og sunget med på de racistiske linjer, var betalte skuespillere, og at de hverken repræsenterer de øvrige deltagende eller selve eventet.

Sacha Baron Cohen selv luskede efter sigende af scenen for at skifte kostume, så han i en ny forklædning kunne liste rundt og lytte til de interviews, der efterfølgende blev givet om stuntet. Om hele herligheden blev optaget til en af Cohens næstkommende produktioner – eller måske en genoplivning af ’Who is America?’ – må vi vente og se.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af