Den Oscar-nominerede instruktør Alan Parker er død – Hollywood mindes ham på sociale medier

Den Oscar-nominerede instruktør Alan Parker er død – Hollywood mindes ham på sociale medier
Alan Parker med sin æresstatuette til BAFTA-prisceremonien i 2013. (Foto: Stuart Wilson/Getty Images)

Den flersidede instruktør Alan Parker døde fredag morgen efter længere tids sygdom, bekræfter det britiske filminstitut over for blandt andre Deadline. Han blev 76 år gammel.

Parker instruerede gennem sin karriere en række populære og meget forskellige filmklassikere. Han spillefilmdebuterede som instruktør på den spøjse gangsterbørnemusical ‘Bugsy Malone’ i 1976 og blev i musicalsporet med film som ‘Fame’ (1980), ‘Pink Floyd: The Wall’ (1982) og ‘Evita’ (1996).

Instruktørens bagkatalog byder også på mere hårdkogte dramaer i form af blandt andet fængselsfilmen ‘Midnight Express’ (1978) og krimien ‘Mississippi Burning’ (1988). Begge film skaffede Parker en Oscar-nominering for hans instruktion.

Sammenlagt har Parkers film vundet 19 BAFTA-priser, 10 Golden Globes og 10 Oscar-statuetter, og i 2013 modtog han en ærespris til det britiske filmakademis BAFTA-ceremoni for sin lange karriere. I 2002 blev han desuden slået til ridder på grund af sin betydning for den britiske filmindustri.

Siden nyheden om Alan Parkers død har flere prominente Hollywood-personer og tidligere samarbejdspartnere hyldet og mindet ham på de sociale medier. Ben Stiller priser for eksempel Parker for at have lavet »ægte« film, mens Edgar Wright fortæller, at Parkers film inspirerede ham i en sådan grad, at han vil have slutsangen fra ‘Bugsy Malone’ spillet til sin begravelse. Et udsnit af mindeordene på Twitter kan ses nedenfor.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af