Disse film skal du streame i august

Der er en række spændende streamingfilm på plakaten i denne måned, hvor du blandt andet kan kan dykke ned i et heftigt actionbrag med superhelte-vibes, en kontroversiel fodboldspillers karriere og et stjernespækket pædofilidrama, der giver stof til eftertanke.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Project Power’

Efter sidste måneds underholdende ’The Old Guard’ med Charlize Theron som overnaturlig hævner, fortsætter Netflix her sin flirt med alternativ superhelteaction.

»Hvis der fandtes en pille, der kunne give dig ubegrænset kraft i fem minutter, ville du så tage den?«, spørger Jamie Foxx i ‘Project Power’, der dykker ned i  New Orleans’ underverden. Pillen forvrider magtbalancen i byen, og da Foxx’ datter kidnappes af kriminelle, må en ambitiøs ung politimand, spillet af Joseph Gorgen-Levitt, komme til hjælp.

Filmen er instrueret af Henry Joost og Ariel Schuman, der tidligere har stået bag den tredje og fjerde film ‘Paranormal Activity’-serien samt thrilleren ‘Nerve’ – og at dømme ud fra traileren alene, er popcornsunderholdningsfaktoren vist så godt som sikret.

Kan ses på Netflix 14. aug

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Una’

Dette stærkt kontroversielle drama kom aldrig til danske biografer, men har i stedet levet et stille liv på VOD. Nu rammer filmen imidlertid også HBO Nordic, og i den anledning fortjener ’Una’ et shout-out.

Historien er baseret på teaterstykket ’Blackbird’, der i sin tid blev spillet – og storhyldet – i New York med Jeff Bridges og Michelle Williams i hovedrollerne. Her er det altid bundsolide Ben Mendelsohn og Rooney Mara, der indtager scenen, og resultatet er svært at ryste af sig.

Da Una var 13 havde hun et seksuelt forhold med den granvoksne Ray. 15 år og en retssag senere opsøger hun Ray for at få svar: Var det overgreb eller kærlighed? Kan man overhovedet stille det spørgsmål? Tro os, ’Una’ vil rumstere i dit hoved i dagevis.

Kan ses på HBO Nordic 15. august og lejes på Blockbuster

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘An American Pickle’

HBO Max’ første originalfilm er noget så sjældent som en film, hvor Seth Rogan spiller en østeuropæisk immigrant, der falder ned i en enorm beholder med syltet agurkesaft og bliver konserveret i 100 år, før han vågner op af sin dvale.

Hvis det ikke har pirret din nysgerrighed, kan vi også byde ind med, at Rogen indtager en sjælden dobbeltrolle, når immigranten Herschel møder sit tipoldebarn (også spillet af Rogen) efter sin 100 år lange dvale og får sig et gevaldigt kulturchok. At dømme fra de første internationale anmeldelser, er der tale om en af Rogens bedste roller.

‘An American Pickle’ kan ses på HBO Nordic 14. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Brain on Fire’

I Netflix’ seneste sickflick spiller Chloë Grace Mortez den lovende journalist Susannah, der til daglig arbejder på New York Post. Susannah har livet foran sig, men hendes hverdag splintres, da hun begynder at høre stemmer og får krampeanfald.

Den unge kvindes personlighed ændrer sig drastisk som hendes tilstand forværres og fejldiagnosticer spænder ben for behandlingerne. Men mødet med en anderledes ihærdig læge indgyder et spædt håb.

Instruktør Gerard Barrett har tidligere stået bag den fine indiefilm ’Glassland’ med Will Poulter og Toni Collette fra 2015, og foruden Mortez medvirker Richard Armitage (’The Stranger’), Thomas Mann (’Me, Earl and the Dying Girl’) og Carrie-Ann Moss (’The Matrix’).

Kan ses på Netflix 1. august

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Anelka: Misunderstood’

Fodboldinteresserede bør ikke misse Netflix’ deepdive ned i den franske stjerne Nicolas Anelkas karriere, der var præget af kontroverser. »Jeg er fodboldspiller. Jeg var der ikke for at have det sjovt«, siger Anelka i filmen, der blandt andet runder hans udelukkelse fra VM i 2010, efter han fyrede skældsord efter træneren Raymond Domenech.

Netflix har i dén grad udmærket sig på sportsdokumentarfeltet i år, hvor ’The Last Dance’ om basketikonet Michael Jordan viste sig at blive en af halvårets bedste serier, så vi krydser fingre for endnu et målsikkert hit fra streaminggiganten.

Kan ses på Netflix 5. august

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Ride Like a Girl’

Fra grønsværen til hesteryg: Det australske feel good-drama ’Ride Like a Girl’ fortæller den virkelige historie om jockeyen Michelle Payne, der i 2015 blev den første kvindelige jockey til at vinde den prestigiøse Melbourne Cup.

Paynes mor døde da hun var ung, og siden mistede hun også sin søster under en rideulykke, hvorfor hun blev både opdraget og trænet af sin far, her spillet af Sam Neill. Broderen Stevie, som har Downs, spilles af den virkelige Stevie, og instruktør Rachel Griffiths balancer de intime familierelationer med en spids hudfletning af det sexistiske ridesportsmiljø.

Kan ses på Blockbuster 17. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Man Who Killed Don Quixote’

For bare et par år siden havde man forsvoret, at det nogensinde ville ske, men nu er alletiders mest plagede filmproduktion nået hele vejen til streaming.

Terry Gilliams ulykkesramte epos om den spanske legende Don Quixote lander på HBO Nordic, hvor alle nysgerrige sjæle kan få syn for sagen, når hovedrolleindehaver Adam Driver forsøger at samle trådene i projektet, der blev ramt af alt fra naturkatastrofer til superstjerneafbud (Johnny Depp var oprindeligt Gilliams leading man) over sin årti-lange tilblivelsesprocess.

Kan ses på HBO Nordic 15. august

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’John Was Trying to Contact Aliens’

Bedst som et nyt amerikansk rumfartøj sendes af sted mod Mars for at søge efter spor af liv, får vi her den sande historie om en usædvanligt stædig mand, der i over 30 år selv arbejdede målrettet for at svar på gåden om, hvorvidt vi er alene i universet.

Ved hjælp af imponerende avanceret, hjemmebygget udstyr, sendte Shepherd »god musik« ud i rummet i håbet om at få svar, men som årene gik uden alien-respons på linjen, tærede hans mission også på kræfterne.

Var manden gal eller genial? Døm selv, når dokumentarfilminstruktør Matthew Killip zoomer ind på Shepherds stjernefikserede øjne.

 Kan ses på Netflix 20. august

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’We Summon the Darkness’

Mangler du inspiration til din næste gyseraften? ’We Summon the Darkness’ er et lettere vanvittigt, heavy metal-elskende slasher-mashup om tre veninder, der i 1988 samler et par friske fyre op til en koncert. Festen fortsætter hjemme hos en af pigerne, men skønhederne har i virkeligheden morderiske ambitioner, der hastigt forvandler natten til et blodbad.

Instruktør Mark Myers (hvis seriemorder-origin-film ’My Friend Dahmer’ også er på Netflix) har ladet sig inspireret af både ’Texas Chainsaw Massacre’ og Tarantinos ’Death Proof’, og Johnny Knoxville giver den som fantastisk præst (!) med et horn i siden på ungdommen.

 Kan ses på Blockbuster 17. august

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. The Reverend’

Da den interaktive ’Black Mirror’-film ’Bandersnatch’ fik premiere på Netflix sidste år, forventede mange, at filmen blot var den første ud af en række interaktive film på vej fra streaminggiganten. Det tog lidt tid, men nu er ’opfølgeren’ her så – om end den dårligt kunne være mere forskellig fra ’Bandersnatch’s dystopiske mareridt.

I lighed med sin interaktive fætter, er komedien ’Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. The Reverend’ dog også udsprunget af et af Netflix’ seriehits, og som seer står vi således med den vordende brud Kimmys potentielle ægteskabelige lykke i hænderne, når vi dirigerer filmens plot via valgmulighederne på skærmen.

Kan ses på Netflix 5. august

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af