’Hoops’: Penisfikseret Netflix-serie med Jake Johnson er pænt anstrengende

’Hoops’: Penisfikseret Netflix-serie med Jake Johnson er pænt anstrengende

»Jeg går ud og tømmer øglen. Og med øglen mener jeg min pik«.

Ovenstående er blot én af mange penisfikserede oneliners fra Ben Hopkins, hovedpersonen i den animerede komedieserie ’Hoops’, der netop er landet på Netflix.

Ben træner et temmelig talentløst basketballhold på den lokale high-school, og han gør det med ukonventionelle (og sjældent effektive) metoder. Han har problemer med sit temperament, er grov i munden og lider samtidig af dårligt selvværd. Dermed fylder den åbenmundede træner oftest alt for meget i rummet.

Det gør han også i manuskriptforfatter Ben Hoffmans nye serie, som beviser, at ukvemsord i stride strømme ikke automatisk er underholdende.

Tumpede replikker som ovenstående kunne sikkert fungere fint, hvis de blot kom fra en lille, tilbagevendende sidekarakter. Men hovedpersonens rants om pik og patter fylder desværre en stor del af dialogen i ’Hoops’. Gennem sæsonens 10 afsnit kom der derfor mere suk og hovedrysten end smil og latter fra min side.

Karakteren stemmelægges ellers af Jake Johnson, der charmerede sig ind i manges hjerter i ’New Girl’ som det noget mere sympatiske rodehoved Nick. Men der er ikke meget charmør over ham i den nye animationsserie, hvor hans stemme ofte ligger i et anstrengt, råbende leje, man på kort tid får nok af.

Hvis man orker at se så langt, får ’Hoops’ efter en tung start sat nogle ret habile afsnit sammen i slutningen af sæsonen. Pludselig får vi en lille dramatisk bue involverende Ben og ekskonen Shannon, som indtil videre har bedt ham holde sin kæft, men nu pludselig genfinder ungdommens gnist.

Jeg fnes også lidt i tredje afsnit, hvor de unge basketdrenge pludselig gisper teatralsk, da de finder ud af, at træneren ikke sorterer sit affald. I den scene spiller serien fint på det skel, som klimakrisen har skabt mellem generationerne i dag.

Generelt føles ’Hoops’ dog mest af alt bedaget, fordi mange jokes er baseret på uddaterede stereotyper. Den jødiske dreng er en bebrillet, usikker nørd, den sorte kvinde har en overdreven sexlyst, mens den tykke dreng latterliggøres med sin næsten dyriske trang til søde sager.

Det er ikke særlig opfindsomt fundet på – og heller ikke særlig sjovt.


Kort sagt
Animationsserien ’Hoops’ skyder ved siden af med bedagede stereotyper og trættende enetaler om pik og patter fra den normalt charmerende Jake Johnson.

'Hoops’. Serie. Hovedforfatter: Ben Hoffman. Medvirkende: Jake Johnson, Ron Funches, Cleo King, Natasha Leggero, A.D. Miles. Spilletid: 10 afsnit a 25 min. Premiere: Kan ses på Netflix.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af