Tusinder kræver ‘Rick and Morty’ aflyst, efter kontroversiel Dan Harmon-parodi ser dagens lys

Tusinder kræver ‘Rick and Morty’ aflyst, efter kontroversiel Dan Harmon-parodi ser dagens lys
Dan Harmon i 2016. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images for Seeso)

‘Rick and Morty’-skaberen Dan Harmon møder i disse dage kritik på sociale medier, da en 11 år gammel parodivideo, hvor han simulerer at voldtage en babydukke, er dukket op til internettets overflade.

Under hashtagget #CancelRickandMorty, der har trendet på Twitter over den seneste uge, kræver tusindvis af brugere serien aflyst.

Videoen, med titlen ‘Daryl’, er en parodi på ‘Dexter’ og så dagens lys i 2009 ved Channel 101 Comedy Festival. I videoen spiller Harmon en karakter, der kravler ind ad et vindue, trækker sine bukser ned og gnider sit skridt op ad en babydukke. I starten af videoen advarer Harmon selv om det eksplicitte indhold.

Harmon undskyldte for den kontroversielle parodi for to år siden, da videoen første gang begyndte at cirkulere på sociale medier. Dengang udtalte han: »I 2009 lavede jeg en ‘pilot’, som forsøgte at parodiere serien ‘Dexter’, men som kun lykkedes med at fornærme. Jeg indså hurtigt, at indholdet var alt for usmageligt og fjernede øjeblikkeligt videoen. Ingen burde nogensinde være nødt til at se det, I så, og jeg er oprigtigt ked af det«.

Denne gang er videoen blevet delt tusindvis af gange med hashtags som SaveTheChildren og QAnon, der generelt associeres med højreorienterede konspirationsteorier. QAnon dækker eksempelvis over troen på, at en global fraktion af elitære pædofile, herunder Hillary Clinton, styrer verden. Et komplot, som QAnon-bevægelsen mener, at Donald Trump er i gang med at afsløre.

Hverken Dan Harmon eller producenterne bag ‘Rick and Morty’ har endnu ikke kommenteret den nye kritik. I 2018 tog Cartoon Networks, der udgiver ‘Rick and Morty’, afstand fra videoen, men støttede Harmon i hans undskyldning.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af