Kate Winslet og Saoirse Ronan står for årets filmromance i Oscar-kandidaten ‘Ammonite’ – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Der er lagt op til et stormombrust kærlighedsforhold, når to af tidens bedste skuespillere, Kate Winslet og Saoirse Ronan, tørner sammen på det store lærred for første gang i Francis Lees ventede ’Ammonite’.

Første trailer er netop landet og den stiller en lesbisk romance i udsigt, der godt nok har tydelige ekkoer af det nært beslægtede mesterstykke ’Portræt af en kvinde i flammer’, men alligevel ser ud til at finde sin egen stemme med sit rå blik på et goldt og regngråt England i 1840’erne.

Kate Winslet spiller den ludfattige palæontolog Mary Anning, der kæmper for at få enderne til at mødes i en engelsk kystby, hvor hun arbejder som fossiljager. Hun møder den unge overklassefrue Charlotte (Ronan), der er ulykkeligt gift, og bliver betalt for at tage sig af hende. Men da kærligheden langsomt spirer, må de to kvinder tage kampen op med tidens kønsnormer og homofobi.

Francis Lee debuterede med den glimrende ’God’s Own Country’ om homoseksuel kærlighed i en engelsk landsby, men tager altså nu det store spring til Hollywood. Og Oscar-buzzen summer allerede, idet ’Ammonite’ er udtaget til de vigtige festivaler i Cannes, Telluride og Toronto, mens skuespilpræstationerne allerede lovprises.

Mary Anning er en virkelig person, der blev overset af sin samtid, men respekteret af eftertiden for sine fossilfund. Filmen har således også mødt kritik tidligere på året, idet Annings familie ikke mente, at der var beviser for, at Mary Anning rent faktisk var homoseksuel.

Francis Lee tog dog kritikken på eksemplarisk vis, da han på Twitter skrev: »Efter at have set queer-historie blive gjort straight rutinemæssigt – ved at gøre historiske figurer heteroseksuelle, selvom der ikke var beviser for dette – hvorfor er det så ikke tilladt at se denne person i en anden kontekst?«

’Ammonite’ får verdenspremiere i Toronto senere på efteråret, mens en dansk premiere nok kan forventes i foråret 2021.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af