Rasende biografejer smadrer ‘Mulan’-figur i viral video

Rasende biografejer smadrer ‘Mulan’-figur i viral video
'Mulan'.

Det var et kæmpe slag for biografer verden over, da Disney tidligere på ugen annoncerede, at deres ventede blockbuster ‘Mulan’ ville få premiere direkte på Disney+.

Filmen var oprindeligt sat til en biografpremiere i marts, men blev siden udskudt adskillige gange grundet corona. Alligevel fortsatte biograferne med at promovere filmen i håb om en senere premiere på det store lærred.

Sådan skulle det ikke gå, og det har selvsagt ledt til stor utilfredshed for biograferne, som en ny viral video på Twitter tydeligt viser: Knap halvanden million har set med, mens den franske biografejer Gerard Lemoine smadrer en ‘Mulan’-figur i protest mod Disneys beslutning.

»Det er virkelig en kæmpe anstrengelse for de fleste af os at holde åben lige nu, men vi regnede med, at der ville komme flere ambitiøse filmlanceringer i de kommende uger. Med tabet af ‘Mulan’ har vi mistet chancen for at give vores publikum en længeventet film, der ville kunne have hjulpet os gennem disse hårde uger«, siger Lemoine til Deadline.

Nu sætter biograferne i stedet deres lid til ‘Tenet’, som får premiere i Europa den 26. august og forhåbentlig kan trække publikum tilbage foran sølvlærredet.

»Vi er meget taknemmelige for, at Warner udgiver ‘Tenet’ i slutningen af august, men det er ikke nok. Studierne er nødt til at forstå, at hvis de aflyser filmene eller udgiver dem på streaming, så vil vi ikke kunne holde meget længere. Jeg har viet mit liv til at vise film og jeg har ikke i sinde at dø!«, fortsætter Lemoine.

‘Mulan’ får premiere på Disney+ den 3. september og koster omkring 190 kroner. Det vides endnu ikke, hvad filmens skæbne bliver i Danmark, hvor streamingtjenesten først lanceres 15. september.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af