‘Mulan’ udkommer direkte på streaming i historisk beslutning

‘Mulan’ udkommer direkte på streaming i historisk beslutning
'Mulan' på Disney+.
STREAMING TOGETHER

Disney har netop annonceret, at live action-flagskibet ‘Mulan’ får premiere direkte på Disney+ den 3. september.

Der er tale om en eksklusiv premium VOD-premiere, hvor filmen kommer til at koste op mod 190 kroner at leje oveni i Disney+’s almindelige abonnementpris.

Ifølge Variety vil filmen stadig spille i biograferne i de lande, hvor Disney+ endnu ikke er tilgængelig, hvilket som bekendt inkluderer Danmark, hvor tjenesten først lanceres den 15. september. Det svæver dog stadig i det uvisse om en biografpremiere sker i Danmark, og Disneys danske kontor har på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til filmens skæbne herhjemme.

Det er en historisk beslutning at udsende en 200 millioner dollars dyr blockbuster direkte på streaming. Disney overgår dermed Netflix, der tidligere har holdt rekorden for det dyreste indhold produceret direkte til streaming.

Disneys CEO Bob Chapek understreger i en pressemeddelelse, at der er tale om et forsøg og ikke en ny forretningstrategi. Men hvis ‘Mulan’ formår at lokke millioner af nye abonnenter til Disney+ og samtidig indhente millioner i lejeindtægter, kan det meget vel blive en fremtidig forretning for konglomeratet, der har udskudt adskillige lukrative titler grundet corona.

At ‘Mulan’ får premiere direkte på streaming er samtidig en dårlig nyhed for biograferne, der i den grad mangler friske storfilm på plakaten, som kan lokke publikum til. Og så er det en markant eskalering af den igangværende streamingkrig, der potentielt kan give Netflix kamp til stregen.

Aftalen kommer efter, at Universal blandt andet har udgivet ‘Trolls World Tour’ direkte på streaming. Filmen har tjent over 100 millioner dollars i streamingindtægter mod et budget på omkring 90 millioner dollars.

Den amerikanske biografkæde AMC har ydermere underskrevet en aftale med Universal, der tillader biograffilm at få premiere på streaming kun 17 dage efter deres biografpremiere. Før var biografvinduet på tre måneder.

Disney Danmark vil lave en udmelding om den danske distribution af ‘Mulan’ inden længe, erfarer Soundvenue.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af