Chadwick Boseman sikrede kollega Sienna Miller ligeløn – med penge fra egen lomme

Chadwick Boseman sikrede kollega Sienna Miller ligeløn – med penge fra egen lomme
Chadwick Boseman og Sienna Miller i november 2019. (Foto: Jon Kopaloff/Getty Images)

Hollywood har stadigvæk et problem, når det kommer til fordeling af løn mellem kønnene. Det erfarede Sienna Miller, da hun blev bedt om at medvirke i sidste års actionfilm ‘21 Bridges‘, som den nyligt afdøde Chadwick Boseman var producer på og spillede en hovedrolle i.

I et interview med magasinet Empire afslører Miller – som ellers i store træk har trukket sig fra filmverdenen – at Boseman var så ivrig efter at få hende med ombord, at han betalte hende fra egen lomme for at imødekomme den løn, studiet havde afvist at give hende.

»Jeg har ikke helt vidst, om jeg skulle fortælle den her historie. Men nu gør jeg det alligevel fordi jeg synes, at den giver et godt billede af, hvem han (Chadwick Boseman, red.) var. ’21 Bridges’ havde et pænt stort budget, og jeg ved, at alle kender til lønuligheden i Hollywood. Jeg bad om et tal, som studiet ikke ville give mig. Fordi jeg i forvejen tøvede med overhovedet at vende tilbage til arbejde og fordi, min datter skulle til at starte i skole, og det var et ubelejligt tidspunkt for mig, sagde jeg: ‘Jeg gør det kun, hvis jeg bliver kompenseret ordentligt’. Chadwick endte med at donere noget af sin egen løn, for at kunne få det beløb, jeg havde bedt om. Han sagde, at jeg havde fortjent at blive betalt,« lyder det fra Miller.

Hun tilføjer, at hun blev blæst bag over af Boseman generøsitet, da sådan noget ellers aldrig sker i Hollywood.

»Det er en af de mest forbløffende ting, jeg har oplevet. Den slags sker ikke sådan lige. Han sagde: ‘Du bliver betalt, hvad du fortjener, og hvad du er værd.’ Det er simpelthen umuligt at forestille sig en anden mand i den her by (Hollywood, red.), der ville opføre sig lige så generøst og respektfuldt«, siger hun og understreger, at ‘Black Panther’-stjernen gjorde det uden at puste sig op:

»Der var ingen showiness over det. Det var bare; ‘Selvfølgelig skaffer jeg dig det beløb’.«

Chadwick Boseman sendte hele filmverdenen i kollektiv sorg, da han i august tabte kampen til kræft i en alt for tidlig alder af 43. ’21 Bridges’ blev hans tredjesidste film.

’21 Bridges’ kan ses på iTunes, Blockbuster og SF Anytime.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af