Chadwick Boseman er død – han blev 43 år gammel

Chadwick Boseman er død – han blev 43 år gammel
Chadwick Boseman. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Chadwick Boseman er død i en alder af blot 43. Skuespilleren, der er særligt kendt for sin titelrolle i ‘Black Panther’, gik bort efter en fire år lang kamp med tyktarmskræft.

Hans nærmeste har delt en udtalelse via Twitter: »Det er med stor sorg, at vi kan bekræfte, at Chadwick Boseman er gået bort. Chadwick blev diagnosticeret med stadie III tyktarmskræft i 2016, og han kæmpede med det over de sidste fire år, mens det udviklede sig til stadie IV. Som den fighter, han var, udholdt Chadwick kampen og bragte jer mange af de film, I elsker så meget«.

»Fra ‘Marshall’ til ‘Da 5 Bloods’, August Wilsons ‘Ma Rainey’s Black Bottom’ og adskillige flere. Alle blev de filmet under og ind imellem utallige operationer og kemoterapi. Det var den ultimative ære i hans karriere at bringe Kong T’Challa til live i ‘Black Panther’«.

Boseman slog igennem i 2013, hvor han portrætterede to virkelige personer: James Brown i ‘Get On Up’ og baseballspilleren Jackie Robinson i ’42’.

To år efter tog karrieren fart, da han indtog rollen som Black Panther i ‘Captain America: Civil War’ – en rolle, han fortsatte i ‘Black Panther’ og de to ‘Avengers’-film. Efterfølgeren til ‘Black Panther’ var allerede bekræftet, men optagelserne endnu ikke begyndt.

Bosemans sidste rolle bliver i ‘Ma Rainey’s Black Bottom’, der udkommer på Netflix senere på året. Her spiller han over for blandt andre Viola Davis, i hvad der siges at være hans bedste rolle til dato.

Hvil i fred, Chadwick Boseman.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af