Verden reagerer på Chadwick Bosemans alt for tidlige død: »Hans liv gjorde en forskel«

Verden reagerer på Chadwick Bosemans alt for tidlige død: »Hans liv gjorde en forskel«
Chadwick Boseman i 'Black Panther'.

De sociale medier flyder over med hyldester til Chadwick Boseman, der er gået bort i en alder af 43 år efter en lang, tragisk kamp med tyktarmskræft.

Bosemans ‘Avengers’-kollega Mark Ruffalo skriver på Twitter: »Alt jeg har at sige er, at de tragedier, der tårner sig op i år, kun er blevet mere gennemgribende med tabet af Chadwick Boseman. Hvilken mand, hvilket utroligt talent. Bror, du var en af de allerbedste og din storhed var kun ved begyndelsen. Herren elsker dig. Hvil i fred, konge«.

Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden hylder også ‘Black Panther’-stjernen: »Chadwick Bosemans sande kraft var større, end noget andet vi nogensinde har set på lærredet«, udtaler Biden. Hans vicepræsidentkandidat, Kamala Harris tilføjer: »Han gik bort for tidligt, men hans liv gjorde en forskel«.

Jordan Peele skriver på Twitter, at Bosemans død er et »knusende slag«. Den Oscar-vindende instruktør Matthew A. Cherry (‘Hair Love’) begræder ligeledes tabet: »Chadwick var virkelig ude og optage alle de her store actionfilm, mens han kæmpede mod stadie fire tyktarmskræft. Ordet stærk er ikke engang dækkende«.

‘Doctor Strange’-instruktøren Scott Derrickson hylder også Boseman, der indgydede håb: »Da Ryan Coogler først introducerede castet til ‘Black Panther’ ved ComicCon i 2016, så jeg grædende på i mørket – velvidende at jeg havde bevidnet filmhistorie. Jeg følte håb. At miste Chadwick Boseman nu, i disse tider, er ubeskriveligt trist«.

Marvel-chefen Kevin Feige har også udsendt en længere hyldest til den afdøde stjerneskuespiller: »Chadwicks død er fuldkommen ødelæggende. Han var vores T’challa, vores Black Panther og vores kære ven. Hver gang han trådte ind på settet, udstrålede han karisma og glæde. Hver gang han optrådte på lærredet, skabte han noget fuldkommen uudsletteligt«, siger Feige og fortsætter:

»Han legemliggjorde en masse utrolige personer gennem sit arbejde, og ingen var bedre til at bringe store mænd til live. Han var lige så klog, venlig, magtfuld og stærk, som de personer han portrætterede. Nu tager han sin plads ved deres side som et ikon for eftertiden. Marvel Studios-familien begræder tabet af ham dybt og i aften er vi i sorg med hans familie«.

Til The Hollywood Reporter udtaler Denzel Washington: »Han var en blid sjæl og en genial kunstner, som vil blive hos os i al evighed gennem hans ikoniske præstationer over hans korte, men hæderkronede karriere. Gud velsigne Chadwick Boseman«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af