Eddie Redmayne kalder shitstormen mod J.K. Rowling for »absolut modbydelig«

Eddie Redmayne kalder shitstormen mod J.K. Rowling for »absolut modbydelig«
J.K. Rowling og Eddie Redmayne til premieren på HBO's "Finding The Way Home" i 2019. (Foto: Dia Dipasupil/Getty Images)

‘Harry Potter’-forfatteren J.K. Rowling gjorde sig tidligere på året kontroversielt bemærket, da hun på Twitter henvendte en række spydige bemærkninger til LGBTQ-miljøet. Blandt andet skrev hun:

»‘Mennesker, der menstruerer.’ Jeg er sikker på, at der plejede at være et ord for disse personer. Hjælp mig, en eller anden. Wumben? Wimbaud? Woomud?«, skrev hun med henvisning til, at kun menstruerende kan kaldes kvinder.

Rowlings tweet skabte en shitstorm fra mennesker, der mente, at forfatteren illegitimerede transkønnede. En af dem, der tog transmiljøet i forsvar var hovedrolleskuespilleren i ‘Harry Potter’-spinoff-franchisen ‘Fantastiske skabninger og hvor de findes‘, Eddie Redmayne.

»Som en, der både har arbejdet med J.K. Rowling og medlemmer af transmiljøet, vil jeg gøre det helt klart, hvor jeg står. Jeg er uenig med Jos kommentarer. Transkvinder er kvinder, transmænd er mænd og non-binære identiteter er også gyldige«, udtalte skuespilleren til Variety.

Nu rækker Redmayne imidlertid forfatteren en hjælpende hånd, da han i et interview til avisen The Daily Mail siger, at nogle af Twitter-kommentarerne mod Rowling har været »absolut modbydelige« og tilføjer, at det samme gælder for kommentarerne mod transkønnede.

»Ligeledes fortsætter der med at være en afskyelig hetz mod transkønnede online og ude i verden, som er knusende.«

Redmayne kan snart se frem til at arbejde med Rowling igen, når de corona-udskudte optagelser til den tredje ‘Fantastiske skabninger’-film genoptages.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af