Hovedrollerne i ’Call Me by Your Name’-instruktørs nye serie: »Unge vil se den og føle sig mindre alene«

Luca Guadagnino – bedst kendt for ’Call Me Bt Your Name ’– har kastet sig over sin første tv-serie. ’We Are Who We Are’ fortæller sanseligt og beskidt om en gruppe teenageres søgen efter identitet, og to af hovedrolleindehaverne er overbeviste om, at unge verden over vil føle sig ramt.
Hovedrollerne i ’Call Me by Your Name’-instruktørs nye serie: »Unge vil se den og føle sig mindre alene«
'We Are Who We Are'.

Da vi talte med Jack Dylan Grazer og Jordan Kristine Seamón, som spiller de to unge hovedroller i ’Call Me by Your Name’-instruktør Luca Guadagninos nye serie ’We Are Who We Are’, beskrev Grazer den italienske instruktørs stil sådan her: #nofilter.

Det vil sikkert få nogle filmkendere til at rynke på næsen, men den halvironiske bemærkning indkapsler på mange måder, hvor Guadagnino med sin nye ungdomsserie ’We Are Who We Are’ bevæger sig hen. Det er sanseligt, intimt og forførende i stil med Oliver og Elios hemmelige forelskelse, men med mere dystre undertoner, mere beskidte billeder, mere sex, flere iPhones og eksistentielle teenageidentitetskriser.

»Jeg synes, et lignende udtryk (fra ’Call Me by Your Name’, red.) er blevet ført med til ’We Are Who We Are’ i den måde, historien om de her unge fortælles«, lyder det fra Grazer.

Jack Dylan Grazer i ‘We Are Who We Are’.

’We Are Who We Are’ udspiller sig på en amerikansk militærbase i Norditalien i 2016. Her flytter 14-årige Fraser (Grazer) til med sine to soldatermødre. Han bliver venner med den jævnaldrende Caitlin (Seamón) og bliver en del af hendes vennegruppe, hvor alle, som Fraser selv, kæmper med at finde ud af, hvem de er i dette fjernt placerede stykke af USA. Eller som Grazer formulerer det:

»Det er en følelse af at være isoleret, og det er en følelse som alle børn, der går i skole, går igennem – følelsen af at være i en fiskebowle. Det er forstærket ud i ekstremen, fordi de er udenlands. De er taget væk fra deres hjem og egentlig tvunget til at leve dette liv, de ikke har valgt«, siger Grazer, hvis karakter netop har svært ved at indstille sig til livet væk fra New York. »Og midt i puberteten er de et sted, hvor de stiller spørgsmålstegn ved alt ved dem selv«.

Stolt af menstruationsscene

Guadagnino viger ikke uden om at vise teenageårenes svære og nye følelser. Der er for eksempel en stærk scene, hvor Caitlin får sin første menstruation, og dét er en scene, Seamón er stolt af.

»Det er noget, vi ikke ser særlig meget«, fortæller hun. »Men det var også en meget udfordrende scene. Det var meget følelsesladet for mig bare at huske første gang, jeg fik min menstruation. Jeg græd meget den dag. Men det hjalp helt sikkert i scenen. Det er virkelig vigtigt for mange mennesker at se, tror jeg«.

Jack Dylan Grazer og Jordan Kristine Seamón i ‘We Are Who We Are’.

Et andet svært og vigtigt emne, serien tager op, drejer sig om kønsidentiteter. For mødet med Fraser giver langsomt Caitlin modet til at udforske sin identitet, og for Seamón var det både udfordrende og øjenåbnende.

»Jeg lærte meget om flydende kønsidentiteter og om mig selv. Jeg blev mere komfortabel med at udforske det og udtrykke mig på samme måde som Caitlin«, siger hun og mener ikke, at karakterer som Caitlin er for sjældne. »Du ser det ikke ofte med børn eller med teenagere eller sorte, selvom der er mange sorte, der stiller spørgsmålstegn ved deres køn og identitet«.

Bange for fremtiden

Med tv-skærme, der viser valgtaler, og Make America Great Again-kasketter udgør det amerikanske præsidentvalg et baggrundstæppe for begivenhederne i ’We Are Who We Are’.

»Det her tidspunkt med usikkerhed og uvished er meget sigende for karaktererne«, siger Grazer. »Jeg husker, at på det tidspunkt var mange mennesker usikre på fremtiden, og jeg tror, det flyder over i karaktererne. De er bange for fremtiden og føler sig fortabte«.

Seamón supplerer: »Jeg tror, at mange mennesker på det her tidspunkt var splittede. Og jeg tror, at man kan se det tema af splittelse i serien og karaktererne«.

Jordan Kristine Seamón i ‘We Are Who We Are’.

Men netop følelsen af at være fortabt og usikker er noget, ’We Are Who We Are’ taler til, mener Seamón.

»Jeg tror, det vil kunne blive genkendt af unge mennesker«, siger hun. »Jeg tror, de vil se serien og føle sig mindre alene og en smule mere komfortable med at dele deres oplevelser. Og vide at de ikke er forkerte eller mindre værd på grund af det, de føler«.

’We Are Who We Are’ kan ses på HBO Nordic.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af