John Boyega kritiserer Star Wars-franchisen for forfordeling af ikke-hvide skuespillere

John Boyega kritiserer Star Wars-franchisen for forfordeling af ikke-hvide skuespillere
Foto: Tristan Fewings/Getty Images

John Boyega tjekkede med rollen som stormtrooperen Finn ind i Disneys Star Wars-franchise tilbage i 2015 – og senest i 2019 med ‘The Rise of Skywalker’. Men oplevelsen var langt så idyllisk, som franchisen ønskede den fremlagt. Det afslører Boyega nu i et nyt interview med GQ Magazine, hvor han tager bladet fra munden for at blotlægge det åbenlyse hierarki, han oplevede i forbindelse med filmen og franchisens forfordeling af ikke-farvede skuespillere.

Boyega råder kort og godt Disney til »ikke at fremhæve en sort karakter, markedsføre dem, som om de er langt vigtigere i franchisen, end de er, og så skubbe dem til side. Det er ikke godt. Jeg siger det, som det er«.

Boyega fortsætter: »I ved, hvad I skal gøre med de andre mennesker, men når det kom til Kelly Marie Tran, når det kom til John Boyega, vidste I fucking intet. Så hvad vil I have, jeg skal sige? Det, de vil have dig til at sige, er: ’Jeg nød at være en del af det. Det var en stor oplevelse’. Nah, nah, nah. Dén går jeg med på, når det er en stor oplevelse«.

Boyega fortalte endvidere, hvordan han og hans ikke-hvide kolleger som Noami Ackie, Kelly Marie Tran og Oscar Isaac alle havde samme oplevelser, mens deres hvide medspillere Adam Driver og Daisy Ridley blev behandlet anderledes: »Lad os være ærlige. Daisy ved det. Adam ved det. Alle ved det«.

»Sådan en proces som den gør dig sur. Den gør dig mere militant; den forandrer dig. Fordi det går op for dig, at ’jeg fik denne mulighed, men jeg er i en industri, der ikke engang var klar til mig’«.

John Boyega trak desuden overskrifter under Black Lives Matter-demonstrationerne i juni, hvor han holdt en opildnet, brutalt ærlig og dybt rørende tale med tilbageholdte tårer: »Jeg har brug for, at I forstår, hvor smertefuldt det her shit er. Jeg har brug for, at I forstår, hvor smertefuldt det er hver dag at blive mindet om, at din race ikke betyder noget, og at det ikke er tilfældet længere, at det aldrig var tilfældet«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af