John Boyega kæmper mod tårerne i opildnet BLM-tale: »Nu er det tid – jeg venter ikke«

John Boyega kæmper mod tårerne i opildnet BLM-tale: »Nu er det tid – jeg venter ikke«

Verden over samles folk i disse dage til Black Lives Matter-demonstrationer som følge af politimordet på George Floyd i sidste uge. ’Star Wars’-skuespiller John Boyega var blandt de mange fremmødte til gårsdagens protest i Hyde Park, London, hvor han gav en dybt passioneret og rørende tale til sine meddemonstranter.

»Sorte liv har altid betydet noget. Vi har altid været vigtige,« lød det fra John Boyegas megafon med bævende passion, tilbageholdte tårer og en inderlig vrede, der straks har fået alle klip fra talen til at gå viralt og sprede globale kuldegysninger.

»Og nu er det tid. Jeg venter ikke,« erklærede Boyega, der fortsatte med at fortælle, hvordan forsamlingen udgjorde en »fysisk repræsentation af vores støtte for George Floyd« – og for Sandra Bland, Trayvon Martin, Stephen Lawrence og Mark Duggan. Alle de sorte ofre politivold, racisme og uretfærdighed.

»Jeg har brug for, at I forstår, hvor smertefuldt det her shit er. Jeg har brug for, at I forstår, hvor smertefuldt det er hver dag at blive mindet om, at din race ikke betyder noget, og at det ikke er tilfældet længere, at det aldrig var tilfældet«.

»Jeg taler til jer fra hjertet. Jeg ved ikke, om jeg kommer til at have en karriere efter dette, men fuck det«, konstaterede John Boyega. Han opfordrede endvidere sine meddemonstranter til at gennemføre protesten »så fredeligt som muligt«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af