Manden bag ’American History X’ laver nu… ‘African History Y’

Manden bag ’American History X’ laver nu… ‘African History Y’
Djimon Hounsou til verdenspremiere på 'A Quiet Place Part II'. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)

Tony Kaye fik debuterede med et brag som instruktør med den Oscar-nominerede ’American History X’ i 1998, men har ikke instrueret en spillefilm siden ’Detachment’ fra 2011.

Nu er Kaye endelig tilbage med et nyt filmprojekt, ’African History Y’, som han laver i tæt samarbejde med Djimon Hounsou.

Hounsou er bedst kendt for sine toppræstationer i ’Blood Diamond’ og ’In America’, der begge indbragte ham Oscar-nomineringer for bedste birolle. Derudover har han medvirket i store blockbusters som ’Gladiator’, ’Shazam!’ og ’Captain Marvel’.

»Djimon og jeg mødte hinanden, lige efter jeg havde lavet ’American History X’. Det var et magisk møde, og jeg vidste med det samme, at han var en skuespiller, som jeg var nødt til at arbejde med på et tidspunkt. Projektet skulle være det rigtige, og gudskelov har vi nu et projekt at arbejde sammen på«, fortæller Kaye til Deadline.

Hounsou tilføjer til samme medie: »’African History Y’ kunne ikke komme på et bedre tidspunkt, da jeg stræber efter at bringe flere ekstraordinære afrikanske historier til verden. Jeg er begejstret for at skulle arbejde sammen med Tony, og det er i en vis grad forudbestemt, at vi på et tidspunkt skulle indgå i et tæt samarbejde«.

Ifølge Deadline vil filmen skildre »en tragedie og en forløsning«, mens selve handlingen endnu ikke er blevet offentliggjort. En premieredato er heller ikke blevet bekræftet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af