Oscar-akademiet indfører inklusionskrav for Bedste film

Oscar-akademiet indfører inklusionskrav for Bedste film
Oscars. (Foto: Andrew H. Walker/Getty Images)

Oscar-akademiet har over natten udmeldt et stort skridt i kampen for inklusion.

I en historisk beslutning har Akademiet valgt at indføre inklusionskrav til bedste film-kategorien, som skal medvirke til større diversitet og mangfoldig repræsentation på lærredet og i filmbranchen med særligt henblik på køn, seksuel orientering, etnicitet, race og handicap.

Akademiet har indført fire kategorier med krav til repræsentation: På lærredet; blandt filmholdet; i udviklingen og lanceringsdelen af filmproduktion; og ved at give mulighed for betalte praktikpladser og mentorordninger.

Kravene til inklusion træder i kraft i 2024 og gælder kun for film, der skal dyste om Best Picture-statuetten. Best Picture-filmene skal minimum opfylde kravene i to af de i alt fire kategorier.

Skal man for eksempel leve op til repræsentation på lærredet, skal man som minimum have én hovedrolle eller markant birolle fra en underrepræsenteret etnicitet og/eller race. Minimum 30 procent af de sekundære roller skal være fra underrepræsenterede grupper, mens selve filmens fortælling og tematik skal være centreret om underrepræsenterede grupper.

Blandt filmholdet er der fokus på, at nøglepositioner som instruktør, forfatter, fotograf, caster og eller klipper er fra underrepræsenterede grupper, mens minimum 30 procent af det samlede filmhold skal komme fra de samme grupper.

Akademiet betegner de underrepræsenterede grupper som kvinder, ikke-hvide, LGBTQ+-personer eller personer med handicap.

»Blænden skal udvides for at reflektere vores diverse, globale befolkning, både når det gælder skabelsen af film og de publikumer, der skal knytte sig til filmene«, siger Akademiets præsident David Rubin og direktør Dawn Hudson i en pressemeddelelse.

»Vi mener, at disse inklusionskrav vil blive katalysator for en langvarende, essentiel ændring i vores branche«.

Inklusionskravet er det seneste og mest gennemgribende skridt i Akademiets årelange kamp for at komme #OscarsSoWhite til livs. Tidligere har Akademiet gjort en indsats for at udvide sine rækker med medlemmer fra hele verden.

Oscar-uddelingen 2021 er blevet rykke til april som følge af corona.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af