Rose McGowan svarer igen, efter Oscar-vindende instruktør afviser anklager om overgreb

Rose McGowan svarer igen, efter Oscar-vindende instruktør afviser anklager om overgreb
Rose McGowan taler til konference om kvinders rettigheder i oktober 2017. (Foto: Aaron Thornton/Getty Images)

MeToo-frontpersonen Rose McGowan har gjort det til sit mål at afsløre den Oscar-vindende instruktør Alexander Payne (‘Downsizing’), som hun anklagede for overgreb i starten af august. Det siger hun til Variety, efter Payne fredag aften benægtede McGowans anklager.

McGowan anklagede for nogle uger siden Payne for at have forgrebet sig på hende, da hun var 15. Hun sagde dengang, at hun ikke var ude på at »ødelægge«, men blot krævede en undskyldning.

Men den undskyldning nægter Payne at give. I et indlæg i Deadline svarer han på anklagerne og afkræfter, at de skulle have mødtes på daværende tidspunkt. Han siger desuden, at han kun har haft »venlige interaktioner« med McGowan og afkræfter nogensinde at have instrueret en softcore pornofilm, som McGowan nævnte, han havde vist hende.

»Fuck ham og hans løgne«, udtaler McGowan til Variety i kølvandet på Paynes udmelding og fortsætter:

»Jeg sagde til Payne, at han skulle anerkende det og undskylde, hvilket han ikke har gjort. Jeg sagde, at jeg ikke ville ødelægge, men det vil jeg nu. Hvorfor lyver de her mænd altid? Jeg vil gøre det til min mission at afsløre ham. Jeg er ikke den eneste«.

Ifølge Payne mødtes han aldrig med McGowan i 80’erne, da hun var 15 år. Han mener i stedet, at de første gang mødtes i 1991, hvor hun var til audition på hans første filmprojekt – en rolle, hun ikke fik.

»Hun efterlod en seddel til mig og bad mig om at ringe til hende. Jeg havde ingen grund til at stille spørgsmålstegn ved hendes alder, da den rolle hun var til audition på krævede en voksen skuespiller. Vi gik senere ud på nogle dates og forblev på venskablig fod i flere år«, skriver Payne i Deadline.

McGowan siger yderligere til Variety, at »mænd som Payne skal stoppes«:

»Jeg vil have folk, der har set hans film, til at vide, at hans morale er i dit sind. Hans tanker er blevet dine. Ligesom i hans komedie ‘Election’, hvor en midaldrende lærer fantaserer om at have sex med sin yngre studerende, Reese Witherspoon. Jeg vil have folk til at vide, at Hollywood-overgrebsmænd viser jer, hvem de er og får normaliseret deres skæve verdenssyn. Mænd som predator Payne, der tjente på at arbejde med Weinstein, skal stoppes – ikke kun fra at begå overgreb, men også fra at inficere masserne med deres propaganda«.

Alexander Payne, der vandt en Oscar for sine manuskripter til ‘Sideways’ og ‘The Descendants’, har ikke kommenteret yderligere på Rose McGowans udmelding.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af