David Finchers nye film lugter af Oscar-nomineringer på stribe

David Finchers nye film lugter af Oscar-nomineringer på stribe

De første amerikanske kritikere og filmjournalister har set David Finchers ventede Netflix-film ‘Mank’, og konklusionen over det meste af linjen synes at lyde: Det er en klar Oscar-kandidat.

‘Mank’ fortæller historien om den oversete manuskriptforfatter Herman J. Mankiewitz og hans arbejde på en af historiens mest berømte film, Orson Welles’ ‘Citizen Kane’.

Og mens man altid skal tage den slags early buzz med et gran salt, er der nok vægtige kritikere, der nu har set filmen, til at man kan danne sig et vist billede.

»Det er svært at forestille sig, at ‘Mank’ ikke bliver en tung Oscar-kandidat«, skriver The Wraps awards-ekspert Steve Pond, mens Oscar-ekspert hos The Hollywood Reporter Scott Feinberg mener, at filmen er den »mest historisk detaljerede og præcise film nogensinde lavet om Old Hollywood«.

»Vil filmen spille så godt for det brede publikum som for Hollywood-insidere? Nej. Men husk på at det gjorde få Bedste Film-vindere«, konkluderer han.

Colliders chefredaktør Steven Weintraub tweeter, at ‘Mank’ er »fænomenal«, og at »cinefile kommer til at ELSKE denne film«.

Deadline.com’s Pete Hammond spår nomineringer i alt fra Bedste Film til Amanda Seyfrieds birolle (flere fremhæver hende som filmens store overraskelse), fotografering, klipning og score (fra Trent Reznor og Atticus Ross).

Netflix har med årene markeret sig stærkere og stærkere i Oscar-feltet for Bedste Film – de seneste to årgange med ‘Roma’ og ‘The Irishman’.

Men de har deres første sejr i hovedkategorien til gode. Måske David Fincher kan blive den første.

‘Mank’ får dansk biografpremiere 19. november, før den kommer på Netflix 4. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af