Aliens på spil? Den mystiske ‘Rumrejsen 2001’-lignende monolit er sporløst forsvundet

Aliens på spil? Den mystiske ‘Rumrejsen 2001’-lignende monolit er sporløst forsvundet

Stanley Kubricks science fiction-klassiker ‘Rumrejsen 2001’ blev for få uger siden til virkelighed, da en gruppe mænd fandt en stor, rektangulær sten midt ude i Utahs ørken, som lignede den mystiske »monolit« fra Kubricks film.

Monolitten, der i Kubricks film katalyserer menneskets evolutionshistorie, er en af filmhistoriens mest ikoniske artefakter, og det er derfor ingen overraskelse, at internettet de seneste uger er kogt over med konspirationsteorier fra nysgerrige fans.

Nu er Utah-stenen i vaskeægte sci fi-stil så forsvundet ud af det blå. Det skriver Utahs Bureau of Land Management på deres Facebook-side.

»BLM har ikke fjernet strukturen, der betragtes som privat ejendom. Vi undersøger ikke forbrydelser, der involverer privat ejendom, det bliver håndteret af det lokale sherifkontor. Strukturen har fået international og national opmærksomhed, og vi modtog rapporter om, at en person eller en gruppe flyttede stenen om aftenen den 21. november«.

I ‘Rumrejsen 2001’ dukker monolitten først op igen flere tusinde år senere på månen, da det næste skridt i evolutionshistorien står for døren, efter menneskeheden har taget teknologiske kvantespring.

Får vi mon Utah-monolitten at se igen i vores levetid?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af