Brad Pitt om filmaftener med David Fincher: »Han mumler hele tiden«

Brad Pitt om filmaftener med David Fincher: »Han mumler hele tiden«
David Fincher og Brad Pitt til pressekonference på 'The Curious Case of Benjamin Button'. (Foto: Junko Kimura/Getty Images)

Foretrækker du, at der er ro, når du ser film? Så skal du ikke se film med den ‘Mank‘-aktuelle instruktør David Fincher, for han knævrer løs fra start til slut. Det fortæller Brad Pitt i et portræt af instruktøren i New York Times.

»Han er en af de sjoveste, jeg nogensinde har mødt«, fortæller Pitt om deres filmaftener og fortsætter:

»Han mumler hele tiden. Det skud virker. Det er en dårlig overlevering. Hvorfor vil man klippe ind på handsken her? Stabiliser! Det er som at se en kamp i amerikansk fodbold med Bill Belichick«, siger Pitt med henvisning til den ekstremt detaljeorienterede træner fra NFL-holdet New England Patriots.

Den Fincher-beskrivelse kan instruktørkollega Steven Soderbergh nikke genkendende til. Da Fincher i forbindelse med ‘Panic Room inviterede ham ind i klipperummet, blev han så overvældet af Finchers minutiøse fokus på de små detaljer, at han måtte forlade lokalet for at få en puster.

»David har en laserfjernbetjening, og han cirklede den ene sektion på væggen i den øvre del af indstillingen og sagde: ‘Det her er et kvart stop for lyst’. Jeg var nødt til at forlade rummet. Jeg var nødt til at gå udenfor og tage nogle dybe vejrtrækninger, fordi jeg tænkte: ‘Åh min Gud – at se tingene sådan? Hele tiden? Overalt?’ Jeg ville ikke være i stand til det«.

Soderbergh og Pitt er nære venner med Fincher. Førstnævnte blev venner med ham under optagelserne til ‘Alien 3’ i 90’erne, og de to har siden fungeret som feedback-partnere på hinandens film. Pitt er som bekendt en af Finchers go-to-skuespillere og har medvirket i ‘Seven’, ‘Fight Club’ og ‘The Curious Case of Benjamin Button’.

Fincher er aktuel med filmen ‘Mank’, som vores anmelder kvitterede med seks stjerner. Filmen går i biograferne lige nu og kan ses på Netflix fra 4. december.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af