Daniel Craig, Pierce Brosnan, Robert De Niro og flere mindes Sean Connery: »Han definerede en æra og en stil«

Daniel Craig, Pierce Brosnan, Robert De Niro og flere mindes Sean Connery: »Han definerede en æra og en stil«
Sean Connery, 1962. (Foto: Chris Ware/Keystone Features/Getty Images)

Hollywood er over det seneste døgn flydt over med mindeord for Sean Connery, der gik bort i går i en alder af 90.

Den skotske skuespiller var særligt kendt for sin ikoniske rolle som den første James Bond, og ifølge den nuværende Bond, Daniel Craig, var Connery uforlignelig:

»Det er med stor sorg, at jeg hørte om bortgangen for en af de største inden for filmkunst. Sir Sean Connery vil blive husket som Bond og meget mere. Han definerede en æra og en stil. Den kløgt og charme, han portrætterede på lærredet, kunne måles i mega watt. Han hjalp med at skabe den moderne blockbuster. Han vil fortsætte med at influere skuespillere og filmskabere over de næste mange år. Mine tanker går ud til hans familie og elskede. Hvor end han er, håber jeg, der er en golfbane«, udtalte Craig i en pressemeddelelse.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Craigs Bond-forgænger Pierce Brosnan var også ude med roserne: »Sir Sean Connery, du var min yndlings James Bond som barn og som en mand, der selv blev James Bond. Du kastede en lang skygge af filmisk pragt, der vil leve for evigt. Du ledte vejen for alle os, der fortsatte i dine ikoniske fodspor. Hver mand kiggede mod dig med ærbødighed og beundring, når vi selv skulle smede vores egne fortolkninger af rollen«.

Roger Moores bo udsendte en hilsen på vegne af den afdøde skuespiller, der afløste Connery som Bond: »Hvor uendeligt trist at høre, at Sir Sean Connery er gået bort. Han og Roger var venner i mange årtier og Roger fastholdt, at Sean var den bedste Bond nogensinde«.

Også uden for Bond-regi blev skuespilleren hyldet: Hugh Jackman kaldte Connery »en legende«, mens Robert De Niro, der spillede over for Connery i Oscar-vinderen ‘The Untouchables’ udtrykte sin sorg: »Jeg forventede – og håbede – at han ville være hos os meget længere. Vi ses deroppe«.

Filminstruktør og filmnørd Edgar Wright (‘Baby Driver’) skrev en lang hyldest til skuespilleren med nedslag i hans karriere. Wright fremhæver blandt andet Connerys roller i Alfred Hitchcocks ‘Marnie’, Sidney Lumets ‘The Hill’ og ‘The Untouchables’ som nogle af skottens bedste uden for Bond-universet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af