Alle biografer og spillesteder skal lukke i 38 kommuner

Alle biografer og spillesteder skal lukke i 38 kommuner
Travis Bickle i 'Taxi Driver'.

Med det stigende smittetryk in mente har statsminister Mette Frederiksen netop meldt skrappere restriktioner i 38 kommuner ud på et pressemøde.

Blandt restriktionerne lyder, at biografer og spillesteder fra onsdag den 9. december til og med 3. januar skal lukke i kommunerne, der tæller store byer som København, Aarhus og Odense. Også teatre, restauranter og barer må lukke, mens forsamlingsforbuddet på højst 10 personer fastholdes.

Det sker for at mindske smittetrykket op til jul, og hvor nødvendigt det end er, er det også et hårdt slag for de i forvejen pressede biografer og spillesteder.

Hvad det betyder for forestående december-premierer på film som ‘Sound of Metal’ og ‘Wonder Woman 1984’, skal distributørerne nu tage stilling til.

Blandt de aktuelle danske film, der i den grad har holdt biograferne kørende gennem coronakrisen, mens de store amerikanske film er blevet flyttet, må man især ærgre sig i ‘Retfærdighedens ryttere’-lejren.

Ganske vist har Anders Thomas Jensens film fået en bragende flot start med over 400.000 solgte billetter, men den har kun kørt et par uger og kunne have haft et flot run hele vejen gennem juleferien. Forhåbentligt står den stadig stærkt i danskernes bevidsthed, når biograferne åbner på ny.

En række spillesteder har siden sommerferien åbnet op for siddende koncerter, men nu bliver der altså igen lukket helt ned for livemusikken.

Det rammer en række koncerter i december med blandt andre Hans Philip, Joyce, Zar Paulo og Emil Kruse.

De landsdækkende restriktioner forlænges til og med 28. februar – inklusive mundbind og opfordring til at arbejde hjemme.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af