CPH PIX søsætter nye initiativer, der skal fremme danske filmtalenter

CPH PIX søsætter nye initiativer, der skal fremme danske filmtalenter
'Blokhavn' er blandt de film, CPH PIX viser i december.

Årets CPH PIX blev desværre aflyst, men som et plaster på såret lancerede festivalen et særprogram med otte af årets mest nytænkende danske film, der bliver vist i biograferne her i december.

Nu løfter festivalen så sløret for en række kommende initiativer, der skal gøre det nemmere for det danske filmpublikum at udforske den danske og internationale talentmasse.

»Nye talenter er helt afgørende for at udvikle filmkunsten, og 2020 har været et vildt år for nye danske navne. Men skal den gode udvikling fortsætte – også når Hollywood er tilbage på fuldt blus i de danske biografer – er der behov for nytænkende initiativer. Og den opgave vil vi gerne tage på os«, udtaler festvalens administrerende direktør Tine Fischer i en pressemeddelse.

De nye initiativer indebærer en landsdækkende filmklub samt en distributions- og talentplatform, der skal give danske film øget opmærksomhed og styrke kulturtilbuddene hos den yngre målgruppe. Arbejdet lanceres som optakt til festivalen i november 2021 og foldes ud frem til 2023.

Dette års talentkonkurrence er lige rundt om hjørnet og løber af stablen mellem 6. og 12. december. De otte film bliver vist i Grand Teatret i København og i Øst for Paradis i Aarhus.

De nominerede til CPH PIX’s talentpris er:
‘Blokhavn’ af Gigis
‘Den blå orkide’ af Carl Marott
‘Den næstsidste’ af Jonas Kærup-Hjort
‘En helt almindelig familie’ af Malou Reymann
‘Kød og Blod’ af Jeanette Nordahl
‘Psykose i Stockholm’ af Maria Bäck
‘Shorta’ af Frederik Louis Hviid & Anders Ølholm
‘The Trouble With Nature’ af Illum Jacobi

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af