‘Inception’-stjerne springer ud som transkønnet: »Mit navn er Elliot«

‘Inception’-stjerne springer ud som transkønnet: »Mit navn er Elliot«
Elliot Page. (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)

Elliot Page, som i 00’erne blev Hollywood-kendt under navnet Ellen Page, har annonceret på sociale medier, at han er transkønnet, og at han benytter pronominerne han og dem.

Pages store gennembrud var i graviditetskomedien ‘Juno’ i 2007 – som han modtog en Oscar-nominering for – og siden har han blandt andet medvirket i Christopher Nolans ‘Inception’, ‘X-Men’-franchisen og den Netflix-aktuelle sci-fi-serie ‘The Umbrella Academy’.

På Twitter skriver skuespilleren i et længere opslag:

»Jeg føler mig så heldig over at kunne skrive det her. Over at være her. Over at være ankommet til dette sted i mit liv. Jeg føler overvældende taknemmelighed overfor de fantastiske mennesker, som har støttet mig på rejsen. Jeg kan ikke begynde at beskrive, hvor utroligt det føles endelig at elske mig selv nok til at kunne stå ved mit autentiske jeg«.

»Jeg er blevet uendeligt inspireret af så mange i transmiljøet. Tak for jeres mod, jeres gavmildhed og for utrætteligt at arbejde for at gøre verden til et mere inkluderende og medfølende sted. Jeg vil tilbyde al den support, jeg kan, og fortsat stræbe efter et mere kærligt og lige samfund«.

Elliot Page forklarer imidlertid samtidig, at han er reelt bange for udefrakommende reaktioner:

»Min glæde er ægte, men den er også skrøbelig. Sandheden er, at selvom jeg er ovenud glad lige nu, og jeg ved, hvor mange privilegier jeg har, så er jeg også bange. Jeg er bange for invasivitet, hadet, ‘jokesene’ og for vold… Statistikkerne er overrumplende. Diskrimination imod transpersoner er udbredt, smittefarlig og ondskabsfuld, og har modbydelige konsekvenser«.

»Til de politiske ledere, som arbejder på at ulovliggøre sundhedssikring for transpersoner og hele vores ret til at eksistere, og til alle dem med kæmpe platforme, der fortsat spyer fjendtlighed mod transmiljøet: I har blod på hænderne. I oppisker en storm af grum og nedgørende vrede, der lander på skuldrene af transmiljøet – et miljø, hvor 40 procent af voksne transpersoner forsøger at begå selvmord«.

»Nok er nok. I er ikke ved at blive ‘cancelled’ – I sårer mennesker. Jeg er en af dem, og vi vil ikke forholde os tavse overfor jeres angreb«.

Page slutter sit skriv med ordene:

»Jeg elsker, at jeg er trans. Og jeg elsker, at jeg er queer. Og jo mere, jeg holder fast i mig selv og virkelig omfavner, hvem jeg er, jo mere jeg drømmer, desto mere vokser mit hjerte, og desto mere trives jeg. Til alle transpersoner, der kæmper med chikane, dårligt selvværd, misbrug og truslen om vold hver eneste dag: Jeg ser jer, jeg elsker jer, og jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at ændre denne verden til det bedre«.

Læs hele Pages Twitter-besked her:

Elliot Page sprang først ud som homoseksuel i en tale på Valentins-dag tilbage i 2014, og har siden fortalt, hvordan ‘X-Men’-instruktøren Brett Ratner outede ham på filmsettet af ‘X-Men: The Last Stand’ – imod den dengang 18-årige Pages vilje. En grim hændelse, som franchise-kollegaen Anna Paquin også har bekræftet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af