Darren Aronofsky på vej med sin første film siden ‘Mother!’ – med uventet hovedrolleindehaver

Darren Aronofsky på vej med sin første film siden ‘Mother!’ – med uventet hovedrolleindehaver

Darren Aronofsky har haft en svingende, men dog særdeles interessant karriere som en af USA’s mest særegne auteurs. Fra hovedværker som ‘Requiem for a Dream’, ‘Black Swan’ og ‘The Wrestler’ til højst polariserende film som ‘The Fountain’ og ‘Mother!’ til deciderede fusere som ‘Noa’.

Nu er amerikaneren klar med sin første film siden netop ‘Mother!’, filmen med Jennifer Lawrence og Javier Bardem, der delte vandene i 2017.

Aronofsky skal filmatisere teaterstykket ‘The Whale’, som handler om en 270 kilo tung eneboer, der spiser sig selv ihjel i sin lejlighed. Han rækker ud til sin datter, som han ikke har set i årevis – kun for at møde en skarptunget og vildt ulykkelig teenager, som det hedder i synopsen for stykket.

Brendan Fraser er udset til hovedrollen, hvilket er lidt af en overraskelse. Elsket af mange for sine eventyractionroller i 90’erne (a la ‘The Mummy’) har han fået et mindre comeback de seneste år (blandt i serien ‘The Affair’), men en hovedrolle hos Aronofsky kan blive det kritiske gennembrud, han (og vi andre) måske altid har ventet på.

Teaterstykkets bagmand, Samuel D. Hunter, skal selv stå for manuskriptet, mens filmen skal produceres hos det zeitgeisty selskab A24, der har lanceret alt fra ‘Uncut Gems’ og ‘Lady Bird’ til ‘The Lighthouse’ og ‘Midsommar’ de seneste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af