‘Dødbringende våben’ vender tilbage – med 90-årig instruktør bag roret

‘Dødbringende våben’ vender tilbage – med 90-årig instruktør bag roret

‘Lethal Weapon’ – herhjemme bedre kendt som ‘Dødbringende våben’ – var en af de helt store successer i slut-80’ernes og 90’ernes gloværdige æra for buddy-actionkomedier med den uregerlige Mel Gibson og den erfarne Danny Glover i de to hovedroller.

Fire film blev det til i perioden 1987-1998, mens franchisen blev rebootet med en ikke synderligt succesfuld tv-serie i 2016 med et helt nyt cast.

Men nu ser det originale hold ud til at vende tilbage til en sidste omgang – endda med den oprindelige instruktør bag roret.

Det kan nemlig godt være, at den første film i dag forbindes med dens stilskabende manuskriptforfatter Shane Black (der senere blandt andet blev succesfuld instruktør af buddy-pastichen ‘Kiss Kiss Bang Bang’), men det var Richard Donner, der instruerede, og han er i dag intet mindre end 90 år.

Og når Clint Eastwood fortsat kan instruere film i sine 90’ere, kan jeg da også, må Donner have tænkt, for i et interview med The Telegraph fortæller han, at han skal instruere ‘Dødbringende våben 5’ – den afsluttende film i serien.

»Det er den sidste. Det er både mit privilegie og min pligt at lægge den i seng. Det er faktisk ret spændende«, siger han.

Donner, der også har stået bag film som ‘Superman’ (fra 1978, med Christopher Reeve) og ‘Goonierne’, slår samtidig fast, at det bliver hans sidste film som instruktør.

»Det bliver den sidste – det lover jeg«, siger han til The Telegraph.

‘Dødbringende våben 5’ er endnu ikke 100 procent bekræftet, men særligt stormombruste Mel Gibson – der senest medvirkede i julefloppet ‘Fatman’ – kunne godt bruge en revival af karrieren.

Så er spørgsmålet, om Gibson, Glover og Donner vitterligt denne gang er blevet too old for this shit, eller om de kan puste nyt liv i kemien fra de første film.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af